Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Poštuju se rokovi izgradnje Auto-puta mira

rssBookmark and Share

Pločnik 19.08.2022. Južna Srbija Info

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović sa saradnicima obišli su juče radove na izgradnji Auto-puta mira, izgradnji petlje Merošina na deonici Niš – Pločnik, u sklopu budućeg auto-puta od Niša do Merdaragde su se uverili da izvođači poštuju planirane rokove.

Poštuju se rokovi izgradnje Auto-puta mira

Izgradnja auto-puta nije više naš višedecenijski san, već je to danas realnost u Srbiji. Niš će sa Topličkim upravnim okrugom i južnom srpskom pokrajnom biti povezan na jedan kvalitetniji i bezbedniji način. Auto-put će unaprediti dobar poslovni ambijent koji smo stvorili u Nišu i čija je potvrda dolazak kineske kompanije Ju Sej i najavljenog dolaska austrijske kompanije Palfinger. Novi investitori će zaposliti nove radnike čime drastično smanjujemo nezaposlenost. Sve to rezultat je našeg desetogodišnjeg rada i dokaz da činimo prave stvari, rekla je Dragana Sotirovski.

Bez obzira na okolnosti u Evropi koje su ratne, nismo se povukli ni sa jednog gradilišta. Na prvom sektoru od Merošine do Beloljina radimo uz veliku podršku naših evropskih partnera, kazao je ministar.

To je važno u ovim okolnostima kada se naš predsednik u Briselu bori za mir i za stabilnu perspektivu Srbije i celog Balkana. Važne su nam investicije, važno nam je da podižemo plate, penzije, da razvijamo ekonomiju i da gradimo Otvoreni Balkan, istakao je Momirović.

Uprkos nepovoljnim okolnostima u Evropi nećemo stati, ovi projekti menjaju perspektivu ove zemlje i mi moramo da ih završimo, rekao je Momirović.

Antić je istakao dobru saradnju sa svim lokalnim samoupravama na projektu izgradnje auto-puta, kao i da se radovi, koji se obavljaju pod saobraćajem uz preduzimanje svih bezbedonosnih mera, odvijaju prema očekivanjima i planiranoj dinamici.

 
 
 

 

Komentara: 0


#   Pločnik   Merošina   Dragana Sotirovski   Merdare   Tomislav Momirović   auto-put mira
#GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima