Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пријем грађана: Акценат на уређењу простора између зграда

rssBookmark and Share

Ниш 26.03.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

На данашњем пријему грађана у Градској кући, грађани Ниша су истакли неуређене просторе између зграда као један од главних проблема са којима се сусрећу.

Пријем грађана: Акценат на уређењу простора између зграда

Градоначелница Ниша, Драгана Сотировски, истакла је да је позив градским скупштинама станара како би се што прије ријешио овај проблем уродио плодом, те да се највећи број грађана јавља са приједлозима за уређење међублоковских простора.

"Имовину смо ријешили на двије трећине тих простора у граду. Сада нам предстоји да Завод за урбанизам заврши пројекте, машине да уђу и да коначно први пут ставе асфалт после много година", изјавила је градоначелница Сотировски.

Овај проблем није ограничен само на одређене дијелове града, већ се тиче и централних градских општина. Станари стамбених заједница, попут оних у Катићевој улици, суочавају се са проблемом блатњавих дворишта и недостатком инфраструктуре.

"Пут који није ни асфалтиран ни посипан. Приликом првих падавина се сусрећемо с великом количином блата. Нажалост проблем је толики да поједина такси удружења одбијају вожњи дотле. Има доста старијих и деце, ја прва имам бебу од скоро годину дана. Онемогућено нам је нормално функционисање", изјавила је Исидора Перић, једна од станарки.

Председник општине Црвени Крст, Мирослав Милутиновић, истакао је да се проблеми са инфраструктуром не односе само на град, већ и на околна села и насеља.

Упркос изазовима, Град Ниш и надлежне службе су посвећене рјешавању ових проблема, те се ради по приоритетима како би се побољшали услови живота грађана. ЈКП "Наиссус" је такођер истакао да је спремно подржати нове потребе станара и допринијети унапређењу инфраструктуре у складу са дефинисаним плановима и приоритетима града.

 

 

 


#   Ниш   Драгана Сотировски   Мирослав Милутиновић   пријем грађана   међублковски простор
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима