Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уређење паркинга и међублоковског простора иза солитера на Булевару др Зорана Ђинђића

rssBookmark and Share

Ниш 07.05.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Град Ниш најављује почетак радова на уређењу паркинга и међублоковског простора у улици Људевита Гаја, иза солитера на Булевару др Зорана Ђинђића. Након више од четири деценије запуштености, овај простор ће добити потпуно ново лице, пружајући становницима и посетиоцима боље услове за паркирање и одмор.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Градоначелница Драгана Сотировски истакла је значај овог пројекта, наглашавајући да ће уређење паркинга и међублоковског простора допринети побољшању квалитета живота у овом делу града. "Након вишедеценијског чекања, коначно смо спремни да кренемо с радовима на уређењу овог важног простора. Циљ нам је створити функционалан и естетски пријатан јавни простор који ће задовољити потребе свих корисника", изјавила је градоначелница.

Становници околних зграда дуго су се суочавали с недостатком паркинг места, а њихови проблеми су додатно ескалирали због запослених у околним фирмама који су често заузимали доступне просторе. Планирано је да се паркинг уреди као део екстра зоне, са ограничењем максималног времена паркирања на један сат, чиме ће се олакшати ситуација за становнике зграда у околини.

Душко Канлић, станар зграде на Булевару др Зорана Ђинђића 19, изразио је задовољство најавом уређења: "Напокон ће се решити проблем са паркирањем који нас мучи годинама. Надамо се да ће нови паркинг бити довољан за све станаре и да ћемо коначно моћи нормално паркирати."

Предвиђено је да радови на уређењу паркинга и међублоковског простора почну наредне недеље, а градоначелница је позвала грађане да прате даљи развој пројекта и да се активно укључе у његову реализацију. Очекује се да ће ова иницијатива донети значајно побољшање урбаног амбијента и комфора живота свим становницима овог дела града.

 


#   Ниш   паркирање   Драгана Сотировски   Булевар Зорана Ђинђића   међублковски простор
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима