Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uređenje parkinga i međublokovskog prostora iza solitera na Bulevaru dr Zorana Đinđića

rssBookmark and Share

Niš 07.05.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Grad Niš najavljuje početak radova na uređenju parkinga i međublokovskog prostora u ulici Ljudevita Gaja, iza solitera na Bulevaru dr Zorana Đinđića. Nakon više od četiri decenije zapuštenosti, ovaj prostor će dobiti potpuno novo lice, pružajući stanovnicima i posetiocima bolje uslove za parkiranje i odmor.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Gradonačelnica Dragana Sotirovski istakla je značaj ovog projekta, naglašavajući da će uređenje parkinga i međublokovskog prostora doprineti poboljšanju kvaliteta života u ovom delu grada. "Nakon višedecenijskog čekanja, konačno smo spremni da krenemo s radovima na uređenju ovog važnog prostora. Cilj nam je stvoriti funkcionalan i estetski prijatan javni prostor koji će zadovoljiti potrebe svih korisnika", izjavila je gradonačelnica.

Stanovnici okolnih zgrada dugo su se suočavali s nedostatkom parking mesta, a njihovi problemi su dodatno eskalirali zbog zaposlenih u okolnim firmama koji su često zauzimali dostupne prostore. Planirano je da se parking uredi kao deo ekstra zone, sa ograničenjem maksimalnog vremena parkiranja na jedan sat, čime će se olakšati situacija za stanovnike zgrada u okolini.

Duško Kanlić, stanar zgrade na Bulevaru dr Zorana Đinđića 19, izrazio je zadovoljstvo najavom uređenja: "Napokon će se rešiti problem sa parkiranjem koji nas muči godinama. Nadamo se da će novi parking biti dovoljan za sve stanare i da ćemo konačno moći normalno parkirati."

Predviđeno je da radovi na uređenju parkinga i međublokovskog prostora počnu naredne nedelje, a gradonačelnica je pozvala građane da prate dalji razvoj projekta i da se aktivno uključe u njegovu realizaciju. Očekuje se da će ova inicijativa doneti značajno poboljšanje urbanog ambijenta i komfora života svim stanovnicima ovog dela grada.

 


#   Niš   parkiranje   Dragana Sotirovski   Bulevar Zorana Đinđića   međublkovski prostor
#GradonacelnicaN @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima