Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупачки Дом за старе добио ново санитетсако возило

rssBookmark and Share

Прокупље 25.04.2022. Јужна Србија Инфо

У Дому за смештај и негу старих лица у Прокупљу данас је стигло ново комби возило које је за потребе ове установе обезбедило Министарство здравља у оквиру пројекта „Хитан одговор на Ковид 19“.

Прокупачки Дом за старе добио ново санитетсако возило

Санитетски комби опремљен је најсавременијом медицинском опремом и његова вредност је 7 милиона динара.

Директорка Дома за смештај и негу старих лица у Прокупљу, Ана Радојевић Лазић изразила је захвалност Министарству здравља и ресорном министарству која су препознала потребе ове установе социјалне заштите и обезбедила овакав тип возила.

Нашим корисницима и запосленима возило ће бити од изузетног значаја, посебно за непокретна лица која бораве у нашој установи. До сада нисмо имали возило оваквог типа, тако да смо захваљујући сарадњи са прокупачким здравственим установама имали могућност да непокретне болеснике превозимо. Сада имамо свој санитет, опремљен потребном медицинском опремом, што нам много значи, јер скоро трећина корисника у Дому су непокретна или теже покретна лица, казала је Радојевић Лазић.

У овој установи, јединој оваквог типа у Топличком округу, тренутно је смештено 108 корисника. До сада је за потребе превоза до здравствених установа имала само један путнички комби, тако да ће овај поклон државе знатно побољшати услове за боравак корисника и рад запослених.

 


#   Прокупље   санитет   Дом за смештај старих Прокупље   Хитан одговор на Ковид 19 - пројекат
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима