Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prokupački Dom za stare dobio novo sanitetsako vozilo

rssBookmark and Share

Prokuplje 25.04.2022. Južna Srbija Info

U Domu za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju danas je stiglo novo kombi vozilo koje je za potrebe ove ustanove obezbedilo Ministarstvo zdravlja u okviru projekta „Hitan odgovor na Kovid 19“.

Prokupački Dom za stare dobio novo sanitetsako vozilo

Sanitetski kombi opremljen je najsavremenijom medicinskom opremom i njegova vrednost je 7 miliona dinara.

Direktorka Doma za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju, Ana Radojević Lazić izrazila je zahvalnost Ministarstvu zdravlja i resornom ministarstvu koja su prepoznala potrebe ove ustanove socijalne zaštite i obezbedila ovakav tip vozila.

Našim korisnicima i zaposlenima vozilo će biti od izuzetnog značaja, posebno za nepokretna lica koja borave u našoj ustanovi. Do sada nismo imali vozilo ovakvog tipa, tako da smo zahvaljujući saradnji sa prokupačkim zdravstvenim ustanovama imali mogućnost da nepokretne bolesnike prevozimo. Sada imamo svoj sanitet, opremljen potrebnom medicinskom opremom, što nam mnogo znači, jer skoro trećina korisnika u Domu su nepokretna ili teže pokretna lica, kazala je Radojević Lazić.

U ovoj ustanovi, jedinoj ovakvog tipa u Topličkom okrugu, trenutno je smešteno 108 korisnika. Do sada je za potrebe prevoza do zdravstvenih ustanova imala samo jedan putnički kombi, tako da će ovaj poklon države znatno poboljšati uslove za boravak korisnika i rad zaposlenih.

 

Komentara: 0


#   Prokuplje   sanitet   Dom za smeštaj starih Prokuplje   Hitan odgovor na Kovid 19 - projekat
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima