Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dom za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju obeležio Međunarodni dan starih

rssBookmark and Share

Prokuplje 03.10.2019. Južna Srbija Info

U Domu za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju, obeležen je 1. oktobar, Međunarodni dan starih osoba. Obeležavanju ovog događaja, pored ostalih, prisustvovali su zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroljub Paunović i pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Blagotić.

Dom za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju obeležio Međunarodni dan starih

Tom prilikom, Paunović se zahvalio svim korisnicima za ono što su uradili tokom svog radnog veka.

-Stari ljudu su tokom svog života mnogo toga uradili, da bi život sadašnjih generacija bio bolji i lepši. Zbog toga je potrebno da se preduzmu sve potrebne mere, da se starim ljudima obogati i oplemeni život, izjavio je Paunović i dodao da nadležne državne ustanove, zajedno sa lokalnom samoupravom, u okviru svojih nadležnosti, čine sve da omoguće pristojan život starim osobama.

Direktor ustanove, Nebojša Vukadinović, istakao je da se broj starih u Srbiji, u ukupnom broju stanovništva, iz godine u godinu povećava.

-Udeo starih u ukupnoj populaciji stanovništva iznosi 17,4 odsto. Vlada Republike Srbije preduzima mnoge mere kako bi poboljšala život starih osoba. Socijalna i zdravstvena zaštita starih su jedan od prioriteta, rekao je on i dodao da je u proteklom delu godine, imao izuzetno dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, osnovnim i srednjim školama i ustanovama kulture.

I ove godine, kao i prethodnih, najistaknutijim korisnicima dodeljene su nagrade.

Savi Saviću pripala je nagrada kao najaktivnijem korisniku. Nagrada za najuređeniju sobu, pripala je Ljiljani Stojanović i Miljojki Jakovljević.

Nagradu za literarni rad dobila je Vukadinka Ivanjac, a najlepši ručni rad-Kosara Šmigić.

Nagrada je dodeljena i Živoradu Tomiću, koji je u proteklom delu godine pročitao najviše knjiga.

Za boravak u ustanovi od 10 do 20 godina, priznanja su dobili Slađana Dinić, Krsta Radojičić, Milijana Vasić, Zoran Kocić, Stojna Virijević, Dragoslav Marinković, Negosava Savić i Svetomir Smiljković.

Za kulturno umetnički program, bilo je zaduženo KUD „Abrašević“.

Komentara: 0


#   Prokuplje   Vlada Republike Srbije   Dom za smeštaj starih Prokuplje   Međunarodni dan starih
@Vlada_SR @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima