Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

„Прокупље и Куршумлија у ритму Европе“

rssBookmark and Share

Прокупље 01.06.2013. Autor: M.M.-LJ.T.

У Прокупљу и Куршумлији је, на централном градском тргу одржан концерт „Србија у ритму Европе“, на којем су деца показала своје вештине у певању и игрању.

„Прокупље и Куршумлија у ритму Европе“

Ова манифестација започела је извођењем химне „Боже правде“, а у оквиру програма учествовали су соло певачи, плесачи, КУД „Абрашевић“, плесна група „Сунце“ и гост концерта Борис Петровић.

Радослав Михајловић, председник СО Прокупље, изразио је задовољство због учешћа деце Прокупља у манифестацији „Србија у ритму Европе“ и захвалио им на залагању које су уложили током припрема за улазак у финале.

- Прокупље је једна од општина у Србији, која је одабрана да буде део овог пројекта и нашој деци, уз помоћ амбасадора чланица земаља ЕУ и локалне самоуправе омогући обуку и усавршавање у разним областима стваралаштва. Будућност Србије је у интегрисању са Европом и сваки вид сарадње је велики помак ка бољем животу и лепшој будућности. Ова манифестација осмишљена је у складу са Европском повељом о учешћу младих у друштвеном животу на општинском и регионалном нивоу и Националном стратегијом и Акционим планом за младе Србије, рекао је Радослав Михајловић и нагласио да на овај начин подстичемо дружење и радост и шаљемо јединствену поруку са наших тргова, да нас млади повезују и братиме са младима широм Европе.

Коментара: 0


#   Прокупље   Радослав Михајловић   Србија у ритму Европе
@


 


[ Додај коментар ]