Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Протест "Србија против насиља" испред Народне скупштине

Bookmark and Share

08.05.2023. РТС, Јужна Србија Инфо

Испред Народне скупштине организован је протест "Србија против насиља". Окупљени су изнели више захтева, између осталог, моменталну смену свих чланова Регулаторног тела за електронске медије и министара унутрашњих послова и просвете, као и директора Безбедносно-информативне агенције, саопштава РТС.

Фото. РТС
Фото. РТС

Поред тога, траже хитно укидање емитовања ријалити програма и емисија које промовишу насиље, агресију и неморал на телевизијама са националном фреквенцијом. Грађани су се потом упутили у протестну шетњу према Влади Србије.

Скуп испред Народне скупштине, који је организовало више опозиционих партија и организација, почео је минутом ћутања, након чега се окупљеним грађанима обратила наставница српског језика Марина Видојевић која је прочитала захтеве надлежнима.

Окупљени захтевају моменталну смену свих чланова Регулаторног тела за електронске медије, хитно укидање емитовања ријалити програма и емисија које промовишу насиље, агресију и неморал на телевизијама са националном фреквенцијом, забрану штампаних медија који својим садржајем промовишу насиље и агресију, објављују лажне вести и крше новинарске кодексе, смену руководства РТС-а због емитовања програма који промовишу насиље, криминал и агресију, одузимање националне фреквенције телевизијама Пинк и Хепи због кршења закона и промоције насиља.

Затражили су и смену министра унутрашњих послова Братислава Гашића, министра просвете Бранка Ружића и шефа Безбедносно-информативне агенције Александра Вулина, као и одржавање седнице Народне скупштине на којој ће се размотрити одговорност Владе Србије и безбедносна ситуација у земљи у најкраћем могућем року.

Марина Видојевић која је прочитала захтеве навела је да је рок за њихово испуњење до петка.

Грађани су се након читања захтева упутили у протестну шетњу према Влади Србије.

Протест под називом "Све мора да стане" почео је у 18 часова протестним скупом на Тргу слободе у Новом Саду, након чега су окупљени грађани кренули у комеморативну шетњу до Варадинског моста где ће грађани послати цвеће Дунавом за Београд.

Грађани су се окупили и у центру Краљева.


#   Влада Републике Србије   протест   насиље   ОШ Владислав Рибникар Београд
@Vlada_SR @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима