Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пси луталице напали стадо и заклали четири овце у селу код Блаца

rssBookmark and Share

Блаце 15.05.2019. РТС, Јужна Србија Инфо

Стојадину Милојевићу из блачког села Чунгуле пси луталице причинили су велику штету, када су напали стадо оваца у његовом дворишту. Тела четири удављене овце пронашао је на 600 метара од куће, још шест је нестало, а међу шеснаест преживелих многе су повређене.

Фото: РТС
Фото: РТС

Све се, каже Стојадин одиграло у раним јутарњим часовима, док су он и супруга још спавали. Остао је каже скоро без пола стада које се, у покушају да се спасе од разјарених паса, разбежало на све стране.

Две заклане овце и једно јагње пронашао је у реци, шестсто метара од куће и тај призор памтиће, како каже, док је жив, а четврта овца страдала је у самом дворишту.

Стојадинов рођак и комшија Радивоје Недељковић истиче да су у блачким селима углавном старачка домаћинства, која нису у стању да се сама заштите, било да је реч о нападу паса или дивљих животиња.

У ловачком удружењу у Блацу искључују могућност да су овце подавили вукови и истичу да начин на који су страдале, као и место где су их проналазили, указују да су то учинили пси.

"Ниједан траг нисам нашао од вука, иако је ово кишно време. Другачије вук дави овце", сматра Саша Илић, управник ловишта у Блацу.

Своје мишљење о десетковању стада Стојадина Милојевића даће и ветеринари, који ће обавестити инспекцијске службе, али и Општину Блаце, која је надлежна за решавање проблема паса луталица.

Коментара: 0


#   Блаце   овце   пси луталице   Чангуле   Стојадин Милојевић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима