Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Развој и повезивање научно-технолошких паркова у Србији

rssBookmark and Share

Ниш 24.01.2020. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић потписали су Споразум о реализацији пројекта Технопарк Србија 2 који спроводи НТП Београд а суфинансирају Влада Швајцарске конфедерације и Град Ниш кроз субвенционисање рада доо НТП Ниш.

Развој и повезивање научно-технолошких паркова у Србији

Споразуму је претходило потписивање Меморандум о разумевању између Владе Републике Србије и Владе Швајцарске конфедерације, којим се омогућава бесповратна помоћ од 65.000.000 динара.

Планирано је да се пројектом развију шеме за финансирање почетног капитала за подршку стартаповима у фази развоја у износу од 1.100.000 до до 1. 700.000 за 25 стартапова, пружање подршке за развој детаљног пословног модела, позиционирање и промоцију НТП-а, обуке и менторинга, и подизање капацитета НТП-а да пружи компанијама подршку за промоцију извоза, права интелектуалне својине, увођење мера подршке финансирању итд.

Кроз пројекат ће се радити на јачању високотехнолошког предузетништва, креирање услова за промоцију културе иновација и позиционирање Ниша као центра економије знања.

Коментара: 0


#   Ниш   Швајцарска   Министарство просвете   Младен Шарчевић   Научно технолошки парк
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима