Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Роду у походе: Млади из дијаспоре гости Нишавског управног округа

rssBookmark and Share

Ниш 11.02.2020. Јужна Србија Инфо

Више од 50 деце из региона, учесници манифестације „Дани културе и традиције дијаспоре у Нишу – Роду у походе“, били су гости Нишавског управног округа.

Роду у походе: Млади из дијаспоре гости Нишавског управног округа

„Спајање и повезивање дијаспоре са матицом је неопходно и нашој дијаспори и матици, и добро је да се ова манифестација одржава у Нишу и што су нам гости деца која не живе у Србији, да нам покажу на који начин се чува култура и традиција и ван Србије“, рекла је Драгана Сотировски.

Начелница је нагласила да би волела да има више прилика и могућности да  деца која су пореклом са ових простора, а која живе у Америци или Аустралији, дођу у Србију и виде земљу одакле су њихови родитељи и где су њихови корени и да се једног дана, када постану своји људи, привредници, ИТ и стручњаци у неким другим областима, сете одакле потичу и пожеле да уложе стечени капитал у Ниш и Нишавски управни округ.

Начелница Сотировски је истакла важност повезивања са дијаспором, које подржава  Министарство иностраних послова и Влада Србије и најавила долазак српске деце из Словеније у Ниш, што је резултат сарадње Нишавског управног округа и Скупштине Србије, која је започела прошле године посетом Словенији а потом и узвратном посетом Округу.  

На манифестацији „Дани културе и традиције дијаспоре у Нишу – Роду у походе, у организацији Центра традиционалне културе и духовности „Вук Стефановић Караџић“ из Ниша, која је први пут одржана у Нишу учествовали су фолклорни ансамбли из Мађарске, Црне Горе, Македоније, Сарајева.

Коментара: 0


#   Ниш   Драгана Сотировски   дијаспора   Нишавски управни округ   Дани културе и дијаспоре   Роду у походе
#GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима