Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сарадња Града Ниша и Академије наука и уметности

rssBookmark and Share

24.11.2017. Јужна Србија Инфо

Представници огранка САНУ у Нишу презентовали су данас, у Градској кући, Градоначелнику Дарку Булатовићу његовим сарадницима, као и члановима Привредно-економског савета Града Ниша, резултате пројекта који је претходних месеци реализован „Економска активност и перформансе привреде Града Ниша и његов значај за привредне активности Региона Јужне и Источне Србије".

Сарадња Града Ниша и Академије наука и уметности

Овај пројекат је реализован у циљу унапређења сарадње између  огранка САНУ  у Нишу и Града Ниша, а циљ је био да се кроз истраживања у периоду од 6 месеци, повежу све званичне базе података и предложе могуће подстицајне мере.

Резултати су директно усмерени на то да њихови корисници буду креатори политика на локалном, али и националном нивоу и допринесу бољем привредном развоју на локалу. Пројектом „Економска активност и перформансе привреде Града Ниша и његов значај за привредне активности Региона Јужне и Источне Србије“ сачиниће се валидна истраживачка основа, која би била адекватна помоћ за проналажење релевантног политичког одговора који би ублажио последице  негативних демографских трендова и који би, поред мера усмерених на повећање фертилитета, садржао и низ мера усмерених на економско, образовно и културолошко оснаживање Града Ниша. Такође, истраживања су била усмерена на нека важна питања одрживог урбаног развоја, урбане економије и на детерминанте које одређују квалитет живота у урбаним срединама.

Укупна вредност пројекта је 500.000 динара. Средства за ову намену су предвиђена у буџету Града, на позицијама Канцеларије за локални економски развој и пројекте града Ниша за 2017. годину.

Коментара: 0


#   Дарко Булатовић   САНУ
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима