Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Септембарска уписна грозница на факултетима у Нишу

rssBookmark and Share

04.09.2016. В.Петровић, Народне новине

Пријављивање кандидата за полагање пријемних испита у септембарском уписном року је завршено, а од 4. до 6. септембра на факултетима Универзитета у Нишу биће организована провера знања будућих бруцоша.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Њима су на располагању, после првог, јунског усписног рока, 1.360 места на 13 факултета Универзитета у Нишу, од којих је 277 на буџету и 1.083 за самофинансирајуће студенте. Резултати пријемних испита биће објављени 7. септембра. У наредна два дана, 8. и 9. ,кадидати могу да уложе жалбе на прелиминарне резултате комисији за упис, која ће решања по овим жалбама донети 10.септембра. Жалбе на решења Комисија кандидати 11.септембра подносе деканима факултета, који морају да одговоре у року од 24 сата, односно 12. септембра. Коначне ранг листе биће објављене 13.септембра, а упис кандидата мора бити завршен до 16.септембра.

Према подацима Универзитета у Нишу на готово свим факултетима је остало непопуњених места у првом јунском уписном року. Када се ради о буџетским местима, којих има 277, на Грађевинско-архитектонском факултету их је још 32, на Машинском 56, а на Педагошком факултету у Врању 34. Слободних буџетских места остало је и на Природно-математичком факултету, 82, као и на Технолошком факултету у Лесковцу, 62. На Факултету уметности остало је једно место на буџету и то на одсеку за клавир, а на Филозофском факултету два и то на департману за француски језик и књижевност.

У првом року, буџетска места попуњена су на Економском, Правном, Електронском, Медицинском,Факултету заштите на раду и Факултету спорта и физичког васпитања. На овим факултетима нису попуњена сва места за самофинансирајуће студенте, којих на Универзитету у Нишу има укупно 1.083.

На Грађевинско-архитектонском факултету остало је 87 места за самофинансирајуће бруцоше, на Економском 291 место, а на Електронском 16. Самофинансирајућих места има и на Машинском факултету и то 50, као и на Медицинском где се могу о свом трошку уписати још 25 кандидата, 10 на интегрисаним академским студијама, шест на стоматологији и четири на фармацији, док 15 места има на основним струковним студијама.

Педагошки факултет у Врању септембра може да упише још 133 самофинансирајућа студента, Правни 203, а Природно-математички факултет два, и то на студијском програму за математику. На Факултету заштите на раду остало је 157 самофинансирајућих места, док је на Факултету спорта и физичког васпитања непопуњено још 79 самофинансирајућих места, и то 26 на основним академским студијама, 29 на основним струковним студијама и 24 на основним струковним студијама, али за студирање на даљину.

Факултет уметности може да упише још девет самофинансирајућих места од којих су седам на студијском програму музичка теорија и педагогија и два на студијском програму клавир. На Филозофском факултету остало је још 31 место за самофинансирајуће студије, 11 на студијском програму србистике, 10 на студијском програму француског језика и књижевности, осам на студијском програму филозофије и два на студијском програму историје.

Кандидатима који конкуришу у септембру за упис за пријаву за полагање пријемних испита од документације је потребно да поднесу сведочанства за све разреде претходно завршене школе, диплома о положеном завршном испиту, дипломе се републичких и међународних такмичења, уплата о накнади за полагање пријемног испита, а на неким факултетима се тражи и уверење о држављанству. као и извод из матичне књиге рођених.

Коментара: 0


#   Факултет уметности   факултет   Медицински факултет   студенти   Правни факултет Ниш   Економски факултет   Природно-математички факултет   24 сата   Факултет спорта и физичког васпитања   Универзитет у Нишу   француски језик   уписни рок   септембар
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима