Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Septembarska upisna groznica na fakultetima u Nišu

rssBookmark and Share

04.09.2016. V.Petrović, Narodne novine

Prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnih ispita u septembarskom upisnom roku je završeno, a od 4. do 6. septembra na fakultetima Univerziteta u Nišu biće organizovana provera znanja budućih brucoša.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Njima su na raspolaganju, posle prvog, junskog uspisnog roka, 1.360 mesta na 13 fakulteta Univerziteta u Nišu, od kojih je 277 na budžetu i 1.083 za samofinansirajuće studente. Rezultati prijemnih ispita biće objavljeni 7. septembra. U naredna dva dana, 8. i 9. ,kadidati mogu da ulože žalbe na preliminarne rezultate komisiji za upis, koja će rešanja po ovim žalbama doneti 10.septembra. Žalbe na rešenja Komisija kandidati 11.septembra podnose dekanima fakulteta, koji moraju da odgovore u roku od 24 sata, odnosno 12. septembra. Konačne rang liste biće objavljene 13.septembra, a upis kandidata mora biti završen do 16.septembra.

Prema podacima Univerziteta u Nišu na gotovo svim fakultetima je ostalo nepopunjenih mesta u prvom junskom upisnom roku. Kada se radi o budžetskim mestima, kojih ima 277, na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu ih je još 32, na Mašinskom 56, a na Pedagoškom fakultetu u Vranju 34. Slobodnih budžetskih mesta ostalo je i na Prirodno-matematičkom fakultetu, 82, kao i na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu, 62. Na Fakultetu umetnosti ostalo je jedno mesto na budžetu i to na odseku za klavir, a na Filozofskom fakultetu dva i to na departmanu za francuski jezik i književnost.

U prvom roku, budžetska mesta popunjena su na Ekonomskom, Pravnom, Elektronskom, Medicinskom,Fakultetu zaštite na radu i Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja. Na ovim fakultetima nisu popunjena sva mesta za samofinansirajuće studente, kojih na Univerzitetu u Nišu ima ukupno 1.083.

Na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu ostalo je 87 mesta za samofinansirajuće brucoše, na Ekonomskom 291 mesto, a na Elektronskom 16. Samofinansirajućih mesta ima i na Mašinskom fakultetu i to 50, kao i na Medicinskom gde se mogu o svom trošku upisati još 25 kandidata, 10 na integrisanim akademskim studijama, šest na stomatologiji i četiri na farmaciji, dok 15 mesta ima na osnovnim strukovnim studijama.

Pedagoški fakultet u Vranju septembra može da upiše još 133 samofinansirajuća studenta, Pravni 203, a Prirodno-matematički fakultet dva, i to na studijskom programu za matematiku. Na Fakultetu zaštite na radu ostalo je 157 samofinansirajućih mesta, dok je na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja nepopunjeno još 79 samofinansirajućih mesta, i to 26 na osnovnim akademskim studijama, 29 na osnovnim strukovnim studijama i 24 na osnovnim strukovnim studijama, ali za studiranje na daljinu.

Fakultet umetnosti može da upiše još devet samofinansirajućih mesta od kojih su sedam na studijskom programu muzička teorija i pedagogija i dva na studijskom programu klavir. Na Filozofskom fakultetu ostalo je još 31 mesto za samofinansirajuće studije, 11 na studijskom programu srbistike, 10 na studijskom programu francuskog jezika i književnosti, osam na studijskom programu filozofije i dva na studijskom programu istorije.

Kandidatima koji konkurišu u septembru za upis za prijavu za polaganje prijemnih ispita od dokumentacije je potrebno da podnesu svedočanstva za sve razrede prethodno završene škole, diploma o položenom završnom ispitu, diplome se republičkih i međunarodnih takmičenja, uplata o naknadi za polaganje prijemnog ispita, a na nekim fakultetima se traži i uverenje o državljanstvu. kao i izvod iz matične knjige rođenih.


#   Fakultet umetnosti   fakultet   Medicinski fakultet   studenti   Pravni fakultet Niš   Ekonomski fakultet   Prirodno-matematički fakultet   24 sata   Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja   Univerzitet u Nišu   francuski jezik   upisni rok   septembar
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima