Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Службена путовања и едукација од скоро 2 милиона динара, директор Дома здравља у Нишу демантује?!

rssBookmark and Share

Ниш 13.06.2018. З.С. Јужна Србија Инфо

Према документацији која је достављена првим људима градских структура и надлежним органима, а у коју је редакција Јужне Србије Инфо имала увид, за службена путовања и едукацију запослених у Дому здравља у Нишу и директора др Милорада Јеркана са сарадницима је издвојено 1.915.000 динара, током 2017. године.

Фото: Милорад Јеркан ФБ
Фото: Милорад Јеркан ФБ

Др Јеркану се такође замера да је од 11 седница Управног одбора, присуствовао само на четири. 

Према тој "документацији", на седници Управног одбора Дома здравља у Нишу се расправљало и о Анексу III финансијског извештаја за 2017. годину у коме су наведени и трошкови службених путовања у земљи у износу од 1.915.000 динара

Управа Дома здравља је остала нема на захтев председника УО, да се писмено изјасни о чијим се заправо путовањима ради, којим компетентним запосленима и таквим чином спречила да се провери законитост рада нишког Дома здравља, наглашава се у поменутом допису.

Нису само спорна путовања, већ и велика вредност основних средстава, односно опреме (лабораторија) од око 19. милиона динара, коју Дом здравља намерава да отпише, а да притом није извршена стручна процена од стране овлашћеног сервиса, пише у документацији у коју је новинар портала Јужна Србија Инфо имао увид.

Јеркан: Непознавање чињеница, лични однос и нечији интерес!

Директор Дома здравља у Нишу др Милорад Јеркан, каже да је у питању елементарно непознавање чињеница и могуће неки лични однос, и притом не објашњава да ли је председник УО добио извештај или не?!

"Ради се у елементарном непознавању ствари и чињеница, ја сам лично најмање ишао на та "спорна" путовања", ми имамо стручан кадар који мора да се едукује и поменута средства су била предвиђена већ утврђеним планом и која су наведена у Анексу III финансијског плана", каже Јеркан и додаје да је то план, а да су остварени путни трошкови мањи и износе 1.324.572,87 динара и односе се на накнаде запосленима за стручну едукацију, два конгреса медицинских сестара на Златибору, њих 70, обуке педијатара, обуке и едукације око финасијског плана, семинари и остало... 

Ускоро ће све бити разјашњено на грдској Скуштини... 

"Када се ради о основним средствима, онај ко је писао допис очигледано не зна да направи разлику између отписа и расхода који се односе на неупотребљиве основне вредности, све је доступно јавности и Ви можете да дођете и на лицу места лично проверите све", каже Јеркан и додаје "инспекције су биле, а ускоро ће све бити на Скупштини, па да се види ко је у праву, а ко не", и понавља да је он личо најмање потрошио на путовања, путне трошкове, путарине и сл.

Запослени мисле другачије...

Поред већ наведене документације, ту је и опширно писмо достављено медијима, које потписују "Забринути радници Дома здравља у Нишу", где се такође у сличном тону указује на "бројне неправилности и малверзације у раду Управе", да је ситуација много гора него што се прича у јавности, указују на "мобинг" од стране Јерканових блиских сарадника (једне особе) и моле надлежене градске и инспекцијске органе да провере и законски реагују у поменутим случајевима.

 

Коментара: 0


#   Ниш   Дом здравља   Јужна Србија регион   Јужна Србија Инфо   Милорад Јеркан   запослени   Управни одбор   путни трошкови
@juznasrbija @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима