Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ко спроводи Закон, а ко интерес: У зачараном кругу тениских терена Министарство, Маниташевић, Апелациони суд, начелник, инспекција?

rssBookmark and Share

Ниш 13.08.2019. З.С. Јужна Србија Инфо

Случај "тениски терени" у Нишу, није једини у Србији који је својим "збрканим редом" права и надлежности изазвао пажњу јавности, али је јединствен по неспровођењу Закона, каже Зоран Маниташевић, приватни инвестититор, чије је "објекат" данас срушен у дворишту ОШ "Свети Сава" у Нишу.

Ко спроводи Закон, а ко интерес: У зачараном кругу тениских терена Министарство, Маниташевић, Апелациони суд, начелник, инспекција?

"Нишка полиција и сама "збуњена" позивима по четврти пут "без папира", за интервенцију, при рушењу, од стране инспекције, овога пута није одолела притиску заинтересованих, да се овај објекат сруши, а све у корист будућих инвеститира", каже Маниташевић.

Тениски терени, који се налазе у делу дворишта у ОШ „Свети Сава“, изграђени пре 15 година, данас су срушени.

Јутрос су багери приватне фирме уз пратњу полиције и грађевинских инспектора, ушли у двориште и кренули са њиховим рушењем.

Инвеститор, Зоран Маниташевић, каже и папирима поткрепљује своју тврдњу, да су терени изграђени по Решењу о одобрењу још из 16.9.2004. године, као и да су регистровани у свим документима од 2006. године у Грађевинској инспекцији. 

„Грађевинска инспекција је на чудан начин, пре само пар месеци, прогласила да су ови терени изграђени, сада у априлу, и то без одобрења за изградњу од стране НН инвеститора. Они поступају по том Решењу које је насловљено на НН инвеститора“, огорчен је Маниташевић и додаје, да му Решење није издато ни када је отишао да се легитимише као одговорно лице у предузећу као инвеститор, и тако му је ускраћено право на жалбу.

„Четврти пут за месец дана, јутрос су дошли грађевински инспектори, овај пут у пратњи полиције, без решења које сам тражио да ми се покаже, уручи и стави на увид. Ограда је разбијена и почели су да руше терене који су изграђени пре 15 година".

Маниташевић додаје, да поред грађевинске дозволе, постоји и пресуда Врховног касационог суда, који је пресудио у његову корист, корист инвеститора и поступак вратио на поновно поступање, као и да је поступак у току, али "нишка сила" ради на своју руку.

Медији нису успели да добију одгвовор од Грађевинске инспекције, која их је "пребацила" на начелника Градске управе града Ниша, према познаваоцима дешавања у Нишу, једног од "заинтерсованих" за тај посед, како незванично сазнајемо, али и он данас није био доступан за јавност.

Маниташевић се узда у надлежно Министраство, које је упућено у цео случај. . 

Коментара: 0


#   Ниш   Свети Сава   Свети Сава ОШ   Градска управа   Зоран Маниташевић   Министарство грађевинарства   тениски терени   грађевинска инспекција
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима