Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ko sprovodi Zakon, a ko interes: U začaranom krugu teniskih terena Ministarstvo, Manitašević, Apelacioni sud, načelnik, inspekcija?

rssBookmark and Share

Niš 13.08.2019. Z.S. Južna Srbija Info

Slučaj "teniski tereni" u Nišu, nije jedini u Srbiji koji je svojim "zbrkanim redom" prava i nadležnosti izazvao pažnju javnosti, ali je jedinstven po nesprovođenju Zakona, kaže Zoran Manitašević, privatni investititor, čije je "objekat" danas srušen u dvorištu OŠ "Sveti Sava" u Nišu.

Ko sprovodi Zakon, a ko interes: U začaranom krugu teniskih terena Ministarstvo, Manitašević, Apelacioni sud, načelnik, inspekcija?

"Niška policija i sama "zbunjena" pozivima po četvrti put "bez papira", za intervenciju, pri rušenju, od strane inspekcije, ovoga puta nije odolela pritisku zainteresovanih, da se ovaj objekat sruši, a sve u korist budućih investitira", kaže Manitašević.

Teniski tereni, koji se nalaze u delu dvorišta u OŠ „Sveti Sava“, izgrađeni pre 15 godina, danas su srušeni.

Jutros su bageri privatne firme uz pratnju policije i građevinskih inspektora, ušli u dvorište i krenuli sa njihovim rušenjem.

Investitor, Zoran Manitašević, kaže i papirima potkrepljuje svoju tvrdnju, da su tereni izgrađeni po Rešenju o odobrenju još iz 16.9.2004. godine, kao i da su registrovani u svim dokumentima od 2006. godine u Građevinskoj inspekciji. 

„Građevinska inspekcija je na čudan način, pre samo par meseci, proglasila da su ovi tereni izgrađeni, sada u aprilu, i to bez odobrenja za izgradnju od strane NN investitora. Oni postupaju po tom Rešenju koje je naslovljeno na NN investitora“, ogorčen je Manitašević i dodaje, da mu Rešenje nije izdato ni kada je otišao da se legitimiše kao odgovorno lice u preduzeću kao investitor, i tako mu je uskraćeno pravo na žalbu.

„Četvrti put za mesec dana, jutros su došli građevinski inspektori, ovaj put u pratnji policije, bez rešenja koje sam tražio da mi se pokaže, uruči i stavi na uvid. Ograda je razbijena i počeli su da ruše terene koji su izgrađeni pre 15 godina".

Manitašević dodaje, da pored građevinske dozvole, postoji i presuda Vrhovnog kasacionog suda, koji je presudio u njegovu korist, korist investitora i postupak vratio na ponovno postupanje, kao i da je postupak u toku, ali "niška sila" radi na svoju ruku.

Mediji nisu uspeli da dobiju odgvovor od Građevinske inspekcije, koja ih je "prebacila" na načelnika Gradske uprave grada Niša, prema poznavaocima dešavanja u Nišu, jednog od "zaintersovanih" za taj posed, kako nezvanično saznajemo, ali i on danas nije bio dostupan za javnost.

Manitašević se uzda u nadležno Ministrastvo, koje je upućeno u ceo slučaj. . 

Komentara: 0


#   Niš   Sveti Sava   Sveti Sava OŠ   Gradska uprava   Zoran Manitašević   Ministarstvo građevinarstva   teniski tereni   građevinska inspekcija
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}