Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врање: По 50 хиљада динара за 8 прворођених беба у Новој години

rssBookmark and Share

Врање 04.01.2020. Јужна Србија Инфо

Помоћник градоначелника др Александар Стаjић и члан Градског већа др Мирољуб Станковић обишли су јуче Породилиште врањске болнице и уручили поклоне маjкама прворођених беба.

Врање: По 50 хиљада динара за 8 прворођених беба у Новој години

Помоћник градоначелника др Александар Стаjић истакао jе да jе ово већ осма година заредом како град Врање даруjе прворођене бебе у Новоj години.

"Веома jе битно да смо овог пута поклонили 8 ваучера од по 50 хиљада динара за 8 беба коjе су дошле на свет другог дана 2020. године. Ово jе jош jедна од мера популационе политике, коjу поред државе, спроводи и наш град.  Захваљуjући овим мерама у 2019. рођено jе 100 беба више у односу на 2018. годину. И у наредном периоду наставићемо са овим трендом спровођења популационе политике'', нагласио jе помоћник градоначелника др Стаjић. Градски већник др Мирољуб Станковић jе истакао да jе ово први пут да град Врање награди чак 8 беба са по 50 хиљада динара, а све то захваљуjући стабилним финансиjама у буџету града. 

Начелница Гинеколошког одељења др Гордана Ђорђевић захвалила се Граду и челним људима у локалноj самоуправи на овако лепом гесту. Нагласила jе да су међу награђеним бебама и близанци зачети вантелесном оплодњом коjу jе финансирао Град у оквиру мера популационе политике. Такође, истакла jе да jе на нивоу Србиjе у прошлоj години било 600 беба више у односу на 2018., као и да jе од тог броjа само у Врању рођено 100 беба више. 

Коментара: 0


#   Врање   Нова година   бебе   награда   новорођенче   Мирољуб Станковић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима