Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vranje: Po 50 hiljada dinara za 8 prvorođenih beba u Novoj godini

rssBookmark and Share

Vranje 04.01.2020. Južna Srbija Info

Pomoćnik gradonačelnika dr Aleksandar Stajić i član Gradskog veća dr Miroljub Stanković obišli su juče Porodilište vranjske bolnice i uručili poklone majkama prvorođenih beba.

Vranje: Po 50 hiljada dinara za 8 prvorođenih beba u Novoj godini

Pomoćnik gradonačelnika dr Aleksandar Stajić istakao je da je ovo već osma godina zaredom kako grad Vranje daruje prvorođene bebe u Novoj godini.

"Veoma je bitno da smo ovog puta poklonili 8 vaučera od po 50 hiljada dinara za 8 beba koje su došle na svet drugog dana 2020. godine. Ovo je još jedna od mera populacione politike, koju pored države, sprovodi i naš grad.  Zahvaljujući ovim merama u 2019. rođeno je 100 beba više u odnosu na 2018. godinu. I u narednom periodu nastavićemo sa ovim trendom sprovođenja populacione politike'', naglasio je pomoćnik gradonačelnika dr Stajić. Gradski većnik dr Miroljub Stanković je istakao da je ovo prvi put da grad Vranje nagradi čak 8 beba sa po 50 hiljada dinara, a sve to zahvaljujući stabilnim finansijama u budžetu grada. 

Načelnica Ginekološkog odeljenja dr Gordana Đorđević zahvalila se Gradu i čelnim ljudima u lokalnoj samoupravi na ovako lepom gestu. Naglasila je da su među nagrađenim bebama i blizanci začeti vantelesnom oplodnjom koju je finansirao Grad u okviru mera populacione politike. Takođe, istakla je da je na nivou Srbije u prošloj godini bilo 600 beba više u odnosu na 2018., kao i da je od tog broja samo u Vranju rođeno 100 beba više. 

Komentara: 0


#   Vranje   Nova godina   bebe   nagrada   novorođenče   Miroljub Stanković
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima