Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градоначелник Перишић: Стижу инвеститори и бољи дани за Ниш

rssBookmark and Share

Ниш 01.01.2016. Белами портал, Јужна Србија Инфо

Економско девастирање Ниша је процес који је почео давно и за који се, искрено, надам да је заустављен. Постоје јасни знаци опоравка у економији града Ниша, али тај опоравак мора бити подржан и од Републике.

Фото: Белами
Фото: Белами

Ту помоћ имам, па се надам да ће грађани Ниша врло брзо и видети резултате опорвака. Увелико траје изградња друге и треће фазе фабрике “Џонсон електрик” који ће постати најевћи приватни послодавац у Србији.

Ових дана је један турски инвеститор купио нишко предузеће у стечају – ЕИ Чегар. Купац је из области текстилне индустрије и запослиће до 2000 људи. То је добра вест за наредну годину. “Џонсон” би требало да запосли још 2 400 људи и то је почетак опоравка који мора да буде препознат као процес који траје.

Ја сам посвећен том задатку, имам подршку Владе у томе и наставићу да интезивно радим на том пољу, обећава градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић.

Да ли се прибојавате наступајуће године, управо, због закона којих морате да се придржавате, али и потпуно неизвесене финансијске ситуације која намеће деловање у измењеним околнистима?

- Доста тога се може урадити и решити, али уз неке интервенције републичког нивоа. Не очекујем да ће предстојећа година бити тежа од ове, она је изборна година и, на жалост, много тога што радим ја и ова градска власт се види као нека изборна прича.

Једну ствар не смемо заборавити-ваљда сви овом граду желимо добро. У својим политичким наступима, увек, сам акценат стављао на то. Међутим, гледајући неке наступе на Скупштини града, тешко ми је да се отмем утиску да постоји и парола “што горе-то боље”.

У мом животу и раду то никад није био принцип и ја ћу се увек борити да квалитет и рад победи.

Коментара: 0


#   Ниш   инвестиције   Зоран Перишић   Џонсон електрик   интервју   Белами РТВ   стандард   градска власт   ЕИ Чегар
@ProfdrPerisic @belamiportal @


 


[ Додај коментар ]