Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Иван Грујић: Политичка сцена у Лесковцу је тужна! (видео)

rssBookmark and Share

Лесковац 12.03.2016.

Активиста Едукационог центра Иван Грујић, победник акције проналажења лица које би могло да “освежи” локалну политичку сцену, каже да би као градоначелник најпре увео суфинансирање приватних вртића у Лесковцу из градског буџета.

Иван Грујић: Политичка сцена у Лесковцу је тужна! (видео)

Иван Грујић каже да након победе у гласању на Југмедии озбиљно размишља да почне да се бави политиком, али и признаје да би зарад политичког ангажовања морао да се „приклони“ некој странци.

Он каже да се на тај начин може смањити огромна пребукираност државних вртића у Лесковцу, а сличну акцију је већ спровео Град Ниш.

„Имате групе које имају и по четрдесеторо деце а закон каже да треба да их буде дупло мање. Оно што треба да се уради је да локална самоуправа субвенционише боравак деце у приватним вртићима. На тај начинм се растерећује државни вртић, смањује се број деце на оптимални ниво јер не постоје две васпитачице које могу да раде нормално са 40 малишана. На овај начин би се побољшао квалитет боравка деце у вртићима и не би нико био у ситуацији да тражи везу уколико жели да упише дете у државни вртић." истиче.

Грујић је као грађански активиста већ успео да неколико иницијатива „прогура у Народни парламент“, попут измена Закона о слободном приступу информацијама и Закона о класификацији информација, који су и усвојени на предлог Владе Републике Србије. Тврди да је то било ужасно тешко.

„Ми из цивилног сектора смо ван институција система. Нико од нас није министар или председник општине, па да може да гура нешто. Чак и тада није лако да прогурате неки закон. Али треба бити упоран“, поручује Грујић.

ЈугМедиа

video...

Коментара: 0


#   Лесковац   Народни парламент   председник општине   политика   Народна скупштина   интервју   локална самоуправа   измена закона     Едукациони центар
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима