Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мила Алечковић: Какви профили људи су на власти у свету и Србији?(ВИДЕО)

Bookmark and Share

23.08.2015. Јужна Србија Инфо

Госпођа Мила Алечковић, професор клиничке психологије и философске антропологије у овој емисији говори пре свега о томе да ли се у целом свету на власти налазе психопатолошке личности и зашто на српској политичкој сцени владају медиокритети…

Мила Алечковић: Какви профили људи су на власти у свету и Србији?(ВИДЕО)

Мила Алечковић: Воде нас медиокритети

Погледајте цео интервју и сазнаћете зашто се људи са оштећеним и „флекавим“ психолошким профилима врло млади бирају за будуће водеће политичаре у својим земљама? Зашто се паметне и јаке личности елиминишу из политике? Зашто је у Србији препорука за даљу каријеру уколико особа има неку аферу иза себе? На који начин су Бернар Кушнер, Бил Клинтон и Џорџ Буш оштећене и поремећене личности?

Да ли постоје неке неоштећене и јаке личности у српској политици и зашто данас владају људи без професије? Да ли лажно школовање или лажна титула доктора може учинити личност карактерном? Да ли је корупција у српској традицији и у склопу нашег менталитета?


Да ли у српском друштву данас постоји узајамно помагање као некада или влада протестантски модел „свако за себе“? Какав је то здрави облик капитализма и да ли он треба да се развија у Србији? Зашто је за демократију важно да људи који гласају буду образовани? Да ли се Србија ближи Америци по суровости капиталистичког система, тако што заборавља све позитивне примере из своје историје? Зашто је Србија данас „сиромашно друштво, али богата земља“?

Зашто Срби након било које револуције поново трпе угњетавање режима наредних 20 година? Како људи могу да се одупру манипулацијом? Зашто је код Срба угушен бунт? Да ли акција мора да значи само „Отписане“ и бацање бомбе на некога? Када су Срби постали опседнути телевизијом и подложни манипулацијама?

Зашто власт не говори грађанима шта ће се десити са емигрантима, где ће бити смештени и ко ће то финансирати? Да ли би најпоштеније било послати емигранте бродом у Америку, зато што је она изазвала распад њихових земаља? Ко је наш пријатељ у међународним односима?

Зашто Томислав Николић не зна да се понаша као председник државе? Да ли стране амбасаде владају Србијом? Да ли ће власт успети да се одржи и након следећих избора? Зашто Шешељ по жељама Запада не долази у обзир као будући вођа опозиције? Да ли постоји претња од лажне опозиције у Србији? Зашто ниједан функционер после 2002. не сме ни да претендује на било које функције? Ко може да се избори са лоповима и мафијом у Србији? Да ли је решена било која афера из тестамента Верице Бараћ?

Извор: Србин.инфо; видео: БАЛКАН ИНФО, за ФБР приредила Биљана Диковић

video...

Коментара: 0


#   Томислав Николић   политика   корупција   психологија   блог   аналитика   Мила Алечковић   политичари
@predsednikrs @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима