Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дани италијанског филма у НКЦ-у

rssBookmark and Share

Ниш 24.02.2022. Јужна Србија Инфо

ДАНИ ИТАЛИЈАНСКОГ ФИЛМА одржаће се оод 1. до 4. марта 2022. године у малој сали Нишког културног центра,
Улаз бесплатан

Дани италијанског филма у НКЦ-у

Уторак, 1.март у 18:00
ПРОКЛЕТО ПРОЛЕЋЕ (2020, 94')
Режија: Елиза Аморузо 
Година је 1989. Нина има једанаест година и хаотичну породицу – мама и отац се стално свађају, а њен млађи брат постаје опасан кад се наљути. Она нема пријатеља, али изненадни сусрет са тринаестогодишњом мулаткињом Сирли која игра ламбаду, мења све.

Уторак, 1.март у 20:00
ДОКТОР НА ЈЕДНУ НОЋ (2021, 85')
Режија: Гвидо Кјеза 
Шездесетпетогодишњи Пјерфранческо је лекар хитне помоћи, оронулог здравља, мрзовољан и нимало не саосећа са пацијентима. Једне ноћи након саобраћајне несреће са достављачем хране, мења се животна ситуација за обојицу и мораће да сарађују да би опстали.

Среда, 2. Март у 20:00
У КАВЕЗУ (2021, 117')
Режија: Леонардо ди Костанцо 
Стари затвор из XIX века, смештен у непроходној и неистраженој области Италије, сада је пред затварањем. Због бирократских проблема, премештаји су обустављени, а дванаестак осуђеника са пар чувара, чека да их распореде на друге локације.

Четвртак, 3. март у 20:00
БАНГЛА (2019, 84')
Режија: Фаим Буијан 
Фаим је младић муслиманског порекла из Бенгала, рођен у Италији пре 22 године. Живи са породицом у мултиетничком делу Рима, Торпињатари, ради као помоћно особље у музеју и свира у бенду. Управо на једном концерту упознаје Азију, своју сушту супротност...

Петак, 4. Март у 20:00
МЕЊАМ СВЕ! (2020, 90')
Режија: Гвидо Кјеза 
Ђулија има четрдесет година, живи у великом граду и има доста проблема: са новим шефом, без икаквог искуства који тешко одолева младим радницама, са својим користољубивим партнером, сликаром без пребијене паре и његовим несташним сином тинејџером, са најбољом другарицом која се бави само собом и својим имагинарним љубавима, а ни мукотрпна дијета не даје резултате. 

Напомена: Дане италијанског филма у Нишу отвориће господин Роберто Чинкота, директор Италијанског института за културу


#   Ниш   филм   Нишки културни центар   Италија
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима