Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dani italijanskog filma u NKC-u

rssBookmark and Share

Niš 24.02.2022. Južna Srbija Info

DANI ITALIJANSKOG FILMA održaće se ood 1. do 4. marta 2022. godine u maloj sali Niškog kulturnog centra,
Ulaz besplatan

Dani italijanskog filma u NKC-u

Utorak, 1.mart u 18:00
PROKLETO PROLEĆE (2020, 94')
Režija: Eliza Amoruzo 
Godina je 1989. Nina ima jedanaest godina i haotičnu porodicu – mama i otac se stalno svađaju, a njen mlađi brat postaje opasan kad se naljuti. Ona nema prijatelja, ali iznenadni susret sa trinaestogodišnjom mulatkinjom Sirli koja igra lambadu, menja sve.

Utorak, 1.mart u 20:00
DOKTOR NA JEDNU NOĆ (2021, 85')
Režija: Gvido Kjeza 
Šezdesetpetogodišnji Pjerfrančesko je lekar hitne pomoći, oronulog zdravlja, mrzovoljan i nimalo ne saoseća sa pacijentima. Jedne noći nakon saobraćajne nesreće sa dostavljačem hrane, menja se životna situacija za obojicu i moraće da sarađuju da bi opstali.

Sreda, 2. Mart u 20:00
U KAVEZU (2021, 117')
Režija: Leonardo di Kostanco 
Stari zatvor iz XIX veka, smešten u neprohodnoj i neistraženoj oblasti Italije, sada je pred zatvaranjem. Zbog birokratskih problema, premeštaji su obustavljeni, a dvanaestak osuđenika sa par čuvara, čeka da ih rasporede na druge lokacije.

Četvrtak, 3. mart u 20:00
BANGLA (2019, 84')
Režija: Faim Buijan 
Faim je mladić muslimanskog porekla iz Bengala, rođen u Italiji pre 22 godine. Živi sa porodicom u multietničkom delu Rima, Torpinjatari, radi kao pomoćno osoblje u muzeju i svira u bendu. Upravo na jednom koncertu upoznaje Aziju, svoju suštu suprotnost...

Petak, 4. Mart u 20:00
MENjAM SVE! (2020, 90')
Režija: Gvido Kjeza 
Đulija ima četrdeset godina, živi u velikom gradu i ima dosta problema: sa novim šefom, bez ikakvog iskustva koji teško odoleva mladim radnicama, sa svojim koristoljubivim partnerom, slikarom bez prebijene pare i njegovim nestašnim sinom tinejdžerom, sa najboljom drugaricom koja se bavi samo sobom i svojim imaginarnim ljubavima, a ni mukotrpna dijeta ne daje rezultate. 

Napomena: Dane italijanskog filma u Nišu otvoriće gospodin Roberto Činkota, direktor Italijanskog instituta za kulturu


#   Niš   film   Niški kulturni centar   Italija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima