Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Филм о чувеној Светитељки православља, изазвао велико интресовање у биоскопу Синеплекс: "Света Петка, Крст у пустињи“

rssBookmark and Share

Ниш 07.09.2022. Јужна Србија Инфо

Специјална пројекција филма ,,Света Петка: Крст у пустињи“ биће одржана у Синеплекс Ниш биоскопу (Cineplexx) у петак, 9. септембра од 20 часова. Гостима биоскопа поклониће се део ауторске и глумачке екипе, након филма.

Филм о чувеној Светитељки православља, изазвао велико интресовање у биоскопу Синеплекс: "Света Петка, Крст у пустињи“

Побожна девојка Параскева, напушта свој живот међу људима у граду Константинопољу и одлази у Јорданску пустињу где проводи наредних 40 година свог живота борећи се са искушењима, гресима и унутарњим демонима. Пратимо њен пут од обичне девојке до највољеније и најпоштованије Светитељке Православља. Бочна прича нам говори о две жене (арапкињи Зејнеби из бедуинског племена и Параскеви) које потичу из различитих културних, социјалних и верских средина, али деле исте људске емоције, вредности и стварају необично пријатељство својим чистим срцима. Током боравка у пустињи, Зејнеба је Параскевин једини пријатељ, али и огледало и одраз спољњег света који је Параскева напустила.

Ова прича нам говори како људи могу да победе своје слабости. Теме филма су универзална морална питања човечанства, што га чини актуелним и данас, било где на свету.

У главним улогама нашли су се Милена Предић, Милица Стефановић, Филип Хајдуковић, Јадранка Селец, Даниел Сич, Бранислав Томашевић, Андреј Шепетковски и Младен Совиљ.

Не пропустите да на специјалној пројекцији погледате филм који је настао по истинитој причи и роману ,,Петкана" Љиљане Хабјановић Ђуровић и поздравите део ауторске и глумачке екипе.

Улазнице су у продаји на на благајни Цинеплеxx Ниш биоскопа и путем апликације: CineplexxRS.

Коментара: 0


#   Ниш   православље   филм   Света Петка   Cineplexx
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима