Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Film o čuvenoj Svetiteljki pravoslavlja, izazvao veliko intresovanje u bioskopu Sinepleks: "Sveta Petka, Krst u pustinji“

rssBookmark and Share

Niš 07.09.2022. Južna Srbija Info

Specijalna projekcija filma ,,Sveta Petka: Krst u pustinji“ biće održana u Sinepleks Niš bioskopu (Cineplexx) u petak, 9. septembra od 20 časova. Gostima bioskopa pokloniće se deo autorske i glumačke ekipe, nakon filma.

Film o čuvenoj Svetiteljki pravoslavlja, izazvao veliko intresovanje u bioskopu Sinepleks: "Sveta Petka, Krst u pustinji“

Pobožna devojka Paraskeva, napušta svoj život među ljudima u gradu Konstantinopolju i odlazi u Jordansku pustinju gde provodi narednih 40 godina svog života boreći se sa iskušenjima, gresima i unutarnjim demonima. Pratimo njen put od obične devojke do najvoljenije i najpoštovanije Svetiteljke Pravoslavlja. Bočna priča nam govori o dve žene (arapkinji Zejnebi iz beduinskog plemena i Paraskevi) koje potiču iz različitih kulturnih, socijalnih i verskih sredina, ali dele iste ljudske emocije, vrednosti i stvaraju neobično prijateljstvo svojim čistim srcima. Tokom boravka u pustinji, Zejneba je Paraskevin jedini prijatelj, ali i ogledalo i odraz spoljnjeg sveta koji je Paraskeva napustila.

Ova priča nam govori kako ljudi mogu da pobede svoje slabosti. Teme filma su univerzalna moralna pitanja čovečanstva, što ga čini aktuelnim i danas, bilo gde na svetu.

U glavnim ulogama našli su se Milena Predić, Milica Stefanović, Filip Hajduković, Jadranka Selec, Daniel Sič, Branislav Tomašević, Andrej Šepetkovski i Mladen Sovilj.

Ne propustite da na specijalnoj projekciji pogledate film koji je nastao po istinitoj priči i romanu ,,Petkana" Ljiljane Habjanović Đurović i pozdravite deo autorske i glumačke ekipe.

Ulaznice su u prodaji na na blagajni Cineplexx Niš bioskopa i putem aplikacije: CineplexxRS.


#   Niš   pravoslavlje   film   Sveta Petka   Cineplexx
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima