Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Кућа добрих тонова“ Сребреница: Концерт пријатељства у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 05.09.2022. Јужна Србија Инфо

Све је почело на „Музичком љетњем кампу“ у Сребреници 2018. године гдје је остварена сарадња и пријатељске везе са вршњацима и музичким радницима из Босне и Херцеговине, Србије и Хрватске након чега је одржан концерта у концертној дворани „Ватрослава Лисинског“ у Загребу, а сарадња настављена и данас.

"Кућа добрих тонова“ Сребреница: Концерт пријатељства у Нишу

Овог пута са нашим пријатељима „Чаробна нота“ из Ниша одржаћемо концерт који је заказан за сриједу, 7. септембра, у 19.30 часова у сали Симфонијског оркестра у Нишу на којем ће, поред домаћина, учешће узети дјеца из Сребренице и Приједора. 

Кроз врло помно биран репертоар, који укључује најљепше традиционалне пјесме из земаља региона (БиХ, Хрватска, Србија), класичне музике (Мозарт, Беетховен) и евергреене популарне музике (Лоуис Армстронг, Јохн Леннон), свим учесницима се пружа прилика за приступ умјетности и култури и самим тим их охрабрује на интеркултурални дијалог, разумијевање и заједничку сарадњу која ће ојачати њихово учешће и шансе у друштву.

Учешћем у оваквим догађајима младима се пружа прилика да се упознају, размијене интересе и искуства, развијају социјалне и индивидуалне идентитете, уче једни од других и међусобно се упућују на креирање свакодневнице кроз музику, умјетност и културу и имају приступ квалитетним едукативним, културним и забавним садржајима гдје развијају осјећај припадности свијету универзалних људских вриједности.

Такође, желимо послати поруку да је у мањим срединама могуће направити садржаје који позивају на позитивне промјене у заједници и шаљу универзалне поруке повјерења, разумијевања и одговорности свих нас за бољу и љепшу будућност.

Кроз своје програме, повезивање са институцијама и организацијама и сарадње, „Кућа добрих тонова“ Сребреница тежи да постане регионална платформа за упознавање, едукацију и комуникацију младих људи у Западном Балкану и Европи.

Пуних једанаест година „Кућа добрих тонова“ је најбољи примјер како се музиком, културом и образовањем граде порушени мостови, склапају нова пријатељства и стичу нераскидиве везе широм Босне и Херцеговине, региона, Европе и свијета које само дјеца могу - искрено и без резерве.

Концерти у Приједору, Бијељини и Нишу организовани су уз подршку и сарадњу са УСАИД-овим пројектом изградње мира „ПРО-Будућност“ који имплементира Цатхолиц Релиеф Сервицес (ЦРС).

 


#   Ниш   Симфонијски оркестар   Сребреница   класична музика   Кућа добрих тонова
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима