Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишвилу недостаје трећина буџета

rssBookmark and Share

04.08.2014.

Директор Нишвила Иван Благојевић позвао је данас привредне субјекте Ниша да помогну опстанак фестивала, потврдивши да је после девет година остао и без подршке једине нишке фирме, компаније Филип Морис.

Нишвил фестивал nisville.com
Нишвил фестивал nisville.com

"Свестан сам да се и сами грчевито борите за опстанак својих фирми на осиромашеном тржисту југа Србије па није ни реално да очекујемо да спонзоришете Нишвил, али вас позивамо да бар куповином десетак улазница за своје запослене помогнете фестивал а уједно и њима омогућите уметницки доживљај. Нишвил је ових дана више него икада затрпан захтевима суграђана за пропусницама а ми смо обезбедили за трећину мање средстава него претходних година”, каже директор фестивала. 

Објашњавајући зашто буџет не “попуне” тужбом против Министарства културе, како је то препоручио Заштитник Грађана Саша Јанковић реагујући на Одлуку министра Тасовца да поништи Одлуку министра Петковића о додели 3 милиона прошлогодишњем издању фестивала, Благојевић каже: 

"Даноноћно радимо на спасавању овог јубиларног Нишвила па немамо времена за адвокате, а уз то нам је крајње непријатно да тужимо институцију која нам је претходних 19 година била највернија подршка и која нам је 2009. године доделила статус фестивала од националног значаја. Министри долазе и одлазе, а поштовање према институцији Министарства културе треба да опстане. Надамо се да ће градоначелник Ниша успети до 14. августа да уговори сусрет са Премијером Србије како је то пошло за руком градоначелнику Новога Сада и да це и Нишвил добити бар делић подршке какву је, потпуно заслужено добио Exit као лидер креативне индустрије у Србији." 

Комплетан програм Интернационалног џез фестивала Нишвилле 2014 погледајте овде. Фестивал се одржава од 14. до 17. августа. Главни програм на Earth/Sky stage почиње 14.08. у 19.30. Nišville се паралено одржава на неколико бина у Нишу (Open stage - у Тврђави, иза Галерије, Youth Stage - у Тврђави, преко пута Павиљона 77, Welcome stage - на Тргу код чесме Краљице Наталије, Matine stage - код Калче, Jam Session stage - у Бановини, после програма на Earth/Sky stage, River stage – амфитетар код Кеја).

 


#   буџет   фестивал   Нишвил   Саша Јанковић   заштитник грађана   Иван Благојевић   џез   џез фестивал
@nisville @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима