Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nišvilu nedostaje trećina budžeta

rssBookmark and Share

04.08.2014.

Direktor Nišvila Ivan Blagojević pozvao je danas privredne subjekte Niša da pomognu opstanak festivala, potvrdivši da je posle devet godina ostao i bez podrške jedine niške firme, kompanije Filip Moris.

Nišvil festival nisville.com
Nišvil festival nisville.com

"Svestan sam da se i sami grčevito borite za opstanak svojih firmi na osiromašenom tržistu juga Srbije pa nije ni realno da očekujemo da sponzorišete Nišvil, ali vas pozivamo da bar kupovinom desetak ulaznica za svoje zaposlene pomognete festival a ujedno i njima omogućite umetnicki doživljaj. Nišvil je ovih dana više nego ikada zatrpan zahtevima sugrađana za propusnicama a mi smo obezbedili za trećinu manje sredstava nego prethodnih godina”, kaže direktor festivala. 

Objašnjavajući zašto budžet ne “popune” tužbom protiv Ministarstva kulture, kako je to preporučio Zaštitnik Građana Saša Janković reagujući na Odluku ministra Tasovca da poništi Odluku ministra Petkovića o dodeli 3 miliona prošlogodišnjem izdanju festivala, Blagojević kaže: 

"Danonoćno radimo na spasavanju ovog jubilarnog Nišvila pa nemamo vremena za advokate, a uz to nam je krajnje neprijatno da tužimo instituciju koja nam je prethodnih 19 godina bila najvernija podrška i koja nam je 2009. godine dodelila status festivala od nacionalnog značaja. Ministri dolaze i odlaze, a poštovanje prema instituciji Ministarstva kulture treba da opstane. Nadamo se da će gradonačelnik Niša uspeti do 14. avgusta da ugovori susret sa Premijerom Srbije kako je to pošlo za rukom gradonačelniku Novoga Sada i da ce i Nišvil dobiti bar delić podrške kakvu je, potpuno zasluženo dobio Exit kao lider kreativne industrije u Srbiji." 

Kompletan program Internacionalnog džez festivala Nišville 2014 pogledajte ovde. Festival se održava od 14. do 17. avgusta. Glavni program na Earth/Sky stage počinje 14.08. u 19.30. Nišville se paraleno održava na nekoliko bina u Nišu (Open stage - u Tvrđavi, iza Galerije, Youth Stage - u Tvrđavi, preko puta Paviljona 77, Welcome stage - na Trgu kod česme Kraljice Natalije, Matine stage - kod Kalče, Jam Session stage - u Banovini, posle programa na Earth/Sky stage, River stage – amfitetar kod Keja).

 


#   budžet   festival   Nišvil   Saša Janković   zaštitnik građana   Ivan Blagojević   džez   džez festival
@nisville @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima