Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почео фестивал "Пијано самер" у Врању

rssBookmark and Share

Врање 03.08.2017. Јужна Србија Инфо

У препуној сали Дома војске, председник Скупштине града, др Дејан Тричковић свечано је отворио овогодишњи фестивал "Пијано самер”.

Почео фестивал "Пијано самер" у Врању

Наши суграђани ће и ове године бити у прилици да присуствују концертима цењених светских виртуоза и да уживају у богатом програму. Један од примарних циљева руководства Врања је да се културна ризница средине у којој живимо, стално надограђује и да се унапреди област културе нашег краја. Зато, свесни изузетног значаја овакве једне манифестације, Град ће и убудуће подржати њену реализацију”, истакао је Тричковић.

На почетку манифестације, присутнима се на енглеском, немачком и српском, обратио Никола Рацков, професор Универзитета уметности у Београду, који је рекао да је музички фестивал шанса да се упознају нови људи из сфере уметности, нове методе рада, да се прошире знања и стекну  пријатељи и да очекује развој ове манифестације на вишем нивоу у годинама које долазе.

Јана Бегин, оснивач и директор фестивала захвалила се свим институцијама и људима који су помогли реализацију овог догађаја. Зоран Имшировић, оснивач и уметнички директор фестивала изразио је велико задовољство да се и ове године одржава овако значајна културна манифестација у  Врању.

"Ово је историјски дан за ваш град, јер ће жива легенда Наталиа Гутман са својим триом отворити фестивал, што је изузетна част. Такође, и наредних 18 дана, имаћете прилику да уживате у изведбама великих и светски признатих уметника”, додао је Имшировић.

Након тога, публика је била у прилици да ужива у изузетном музицирању Наталие Гутман, Свиатослава Морозовог и Димитриа Винника. За вечерас је предвиђен концерт пијанисткиње Гулсин Онај из Турске.


#   Врање   фестивал   клавир   Piano Summer   Пијано самер   Гулсин Онај
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима