Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počeo festival "Pijano samer" u Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 03.08.2017. Južna Srbija Info

U prepunoj sali Doma vojske, predsednik Skupštine grada, dr Dejan Tričković svečano je otvorio ovogodišnji festival "Pijano samer”.

Počeo festival "Pijano samer" u Vranju

Naši sugrađani će i ove godine biti u prilici da prisustvuju koncertima cenjenih svetskih virtuoza i da uživaju u bogatom programu. Jedan od primarnih ciljeva rukovodstva Vranja je da se kulturna riznica sredine u kojoj živimo, stalno nadograđuje i da se unapredi oblast kulture našeg kraja. Zato, svesni izuzetnog značaja ovakve jedne manifestacije, Grad će i ubuduće podržati njenu realizaciju”, istakao je Tričković.

Na početku manifestacije, prisutnima se na engleskom, nemačkom i srpskom, obratio Nikola Rackov, profesor Univerziteta umetnosti u Beogradu, koji je rekao da je muzički festival šansa da se upoznaju novi ljudi iz sfere umetnosti, nove metode rada, da se prošire znanja i steknu  prijatelji i da očekuje razvoj ove manifestacije na višem nivou u godinama koje dolaze.

Jana Begin, osnivač i direktor festivala zahvalila se svim institucijama i ljudima koji su pomogli realizaciju ovog događaja. Zoran Imširović, osnivač i umetnički direktor festivala izrazio je veliko zadovoljstvo da se i ove godine održava ovako značajna kulturna manifestacija u  Vranju.

"Ovo je istorijski dan za vaš grad, jer će živa legenda Natalia Gutman sa svojim triom otvoriti festival, što je izuzetna čast. Takođe, i narednih 18 dana, imaćete priliku da uživate u izvedbama velikih i svetski priznatih umetnika”, dodao je Imširović.

Nakon toga, publika je bila u prilici da uživa u izuzetnom muziciranju Natalie Gutman, Sviatoslava Morozovog i Dimitria Vinnika. Za večeras je predviđen koncert pijanistkinje Gulsin Onaj iz Turske.

Komentara: 0


#   Vranje   festival   klavir   Piano Summer   Pijano samer   Gulsin Onaj
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima