Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прилика за бољи културни живот града на Нишави са "Креативном Европом"

rssBookmark and Share

03.11.2016. З.С. Јужна Србија Инфо

У Нишу у просторијама Регионалног цетра за образовање, одржава се дводневна радионица, пројеката "Креативна Европа" који је главни програм Европске уније за културу. Учесници - представници установа културе имаће прилику да се информишу како да њихова идеја буде финансирана до 200.000 евра.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Конкурс за апликацију је отворен до 23. новембра за све којима је у интересу да се лоше стање у области културе у граду побољша.

  - Постоји могућност то буде и инфраструктурни предлог, под условом да се односи на реконструкцију неког дела зграде установе културе. То је добра прилика за Град Ниш, планове смо већ направили, које само треба ускладити са условима конкурса овог пројекта, уверава градска већница задужена за културу, Јелена Митровски.

"Битно је истаћи да овде треба обратити пажњу на спечифичности наше културе, пре свега оне које су занимљиве и актуелне онима који стварају овакве програме у Европи", изјавио је Димитрије Тадић, руководилац Креативне Европе у Србији.

Данашњем представљању програма присуствовали су поред осталих, Начелник управе за културу Небојша Стевановић, као и Тамара Ћирић, такође из нишке управе за културу.

Регионални центар је и овог пута показао да је спреман да одговори све већим захтевима за одржавање оваквих и сличних скупова.


#   финансирање     Небојша Стевановић   установе културе   Управа за културу   Јелена Митровски
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима