Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prilika za bolji kulturni život grada na Nišavi sa "Kreativnom Evropom"

rssBookmark and Share

03.11.2016. Z.S. Južna Srbija Info

U Nišu u prostorijama Regionalnog cetra za obrazovanje, održava se dvodnevna radionica, projekata "Kreativna Evropa" koji je glavni program Evropske unije za kulturu. Učesnici - predstavnici ustanova kulture imaće priliku da se informišu kako da njihova ideja bude finansirana do 200.000 evra.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Konkurs za aplikaciju je otvoren do 23. novembra za sve kojima je u interesu da se loše stanje u oblasti kulture u gradu poboljša.

  - Postoji mogućnost to bude i infrastrukturni predlog, pod uslovom da se odnosi na rekonstrukciju nekog dela zgrade ustanove kulture. To je dobra prilika za Grad Niš, planove smo već napravili, koje samo treba uskladiti sa uslovima konkursa ovog projekta, uverava gradska većnica zadužena za kulturu, Jelena Mitrovski.

"Bitno je istaći da ovde treba obratiti pažnju na spečifičnosti naše kulture, pre svega one koje su zanimljive i aktuelne onima koji stvaraju ovakve programe u Evropi", izjavio je Dimitrije Tadić, rukovodilac Kreativne Evrope u Srbiji.

Današnjem predstavljanju programa prisustvovali su pored ostalih, Načelnik uprave za kulturu Nebojša Stevanović, kao i Tamara Ćirić, takođe iz niške uprave za kulturu.

Regionalni centar je i ovog puta pokazao da je spreman da odgovori sve većim zahtevima za održavanje ovakvih i sličnih skupova.


#   finansiranje     Nebojša Stevanović   ustanove kulture   Uprava za kulturu   Jelena Mitrovski
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima