Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Perišić:“Pravovremeno informisanje građana je obaveza medija“ (video)

rssBookmark and Share

18.09.2015. NTV

Projektno finansiranje medija je ogroman iskorak iz sistema javnog finansiranja, koji je omogućavao zloupotrebu promovisanja političkih i ekonomskh interesa, zaključeno je danas na tribini na temu finansiranja medija

Perišić:“Pravovremeno informisanje građana je obaveza medija“ (video)

Projektno finansiranje medija je ogroman iskorak iz sistema javnog finansiranja, koji je omogućavao zloupotrebu promovisanja političkih i ekonomskh interesa, zaključeno je danas na tribini na temu finansiranja medija sa koje je državni sekretar u Ministarstvu kulture Saša Mirković saopštio da je konkurs za dobijanje sredstava produžen do 30. septembra.

Predsednik Stalne konferencije gradova i opština Zoran Perišić je istakao da je pravovremeno informisanje građana obaveza medija, ali i lokalne samouprave koje treba na transparentan način da podrže medije. Državni sekretar u Ministarstvu kulture Saša Mirković je apelovao na sve koji žele da učestvuju na konkursu da blagovremeno dostave potrebnu dokumentaciju istakavši da u fondu za te namene ima 45 miliona dinara.

Govoreći o privatizaciji medija, Mirković je rekao da su u prvom krugu privatizacije 22 medija dobila nove vlasnike, a da je raspisan drugi krug za preostale medije koji po zakonu treba da bude okončan do 31.oktobra.

Predsednik Stalne konferencije gradova i opština Zoran Perišić ukazao je da lokalne samouprave odavno nisu bile suočene sa ovako kompleksnom temom kao što je sufinasiranje medija. On je istakao da je pravovremeno informisanje građana obaveza medija, ali i lokalne samouprave koje treba na transparentan način da podrže medije.

Zbog novog načina finansiranja medija planiranje novog budžeta lokalnih vlasti dobija na značaju, smatra Perišić dodajući da se lokalne administracije uveliko pripremaju za ovaj proces.

 

Perišić:“Pravovremeno informisanje građana je obaveza medija“ (VIDEO)

 

Objavljeno 17.09.2015. 22:17

Od: Sone

Komentara: 0

 

 

Projektno finansiranje medija je ogroman iskorak iz sistema javnog finansiranja, koji je omogućavao zloupotrebu promovisanja političkih i ekonomskh interesa, zaključeno je danas na tribini na temu finansiranja medija sa koje je državni sekretar u Ministarstvu kulture Saša Mirković saopštio da je konkurs za dobijanje sredstava produžen do 30. septembra. Predsednik Stalne konferencije gradova i opština Zoran Perišić je istakao da je pravovremeno informisanje građana obaveza medija, ali i lokalne samouprave koje treba na transparentan način da podrže medije. Državni sekretar u Ministarstvu kulture Saša Mirković je apelovao na sve koji žele da učestvuju na konkursu da blagovremeno dostave potrebnu dokumentaciju istakavši da u fondu za te namene ima 45 miliona dinara. Govoreći o privatizaciji medija, Mirković je rekao da su u prvom krugu privatizacije 22 medija dobila nove vlasnike, a da je raspisan drugi krug za preostale medije koji po zakonu treba da bude okončan do 31.oktobra. Predsednik Stalne konferencije gradova i opština Zoran Perišić ukazao je da lokalne samouprave odavno nisu bile suočene sa ovako kompleksnom temom kao što je sufinasiranje medija. On je istakao da je pravovremeno informisanje građana obaveza medija, ali i lokalne samouprave koje treba na transparentan način da podrže medije. Zbog novog načina finansiranja medija planiranje novog budžeta lokalnih vlasti dobija na značaju, smatra Perišić dodajući da se lokalne administracije uveliko pripremaju za ovaj proces.

NTV


#   Zoran Perišić   finansiranje     mediji   Saša Mirković   državni sekretar   projektno finansiranje   drugi krug
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima