Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Топлички литерарни конкурс поводом Видовданског сабора у Конџељу

rssBookmark and Share

Прокупље 11.06.2021. Јужна Србија Инфо

Поводом обележавања Светопличког видовданског сабора у Конџељу 28. јуна, Топлички управни округ расписао је литерарни конкурс за старије основце са територије Прокупља, Куршумлије, Блаца и Житорађе на 5 задатих тема „Топлица мој завичај“, „Волим Топлицу, ту остајем“, „Стазама којим су ходали храбри“, „Јунаци гвозденог пука“ и „Осам векова светосавља“.

Топлички литерарни конкурс поводом Видовданског сабора у Конџељу

Заинтересовани радове могу послати до 20. јуна, а проглашење најбољих је планирано у оквиру програма обележавања Видовдана.

О најбољим радовима одлучиваће стручни жири у оквиру Организационог одбора сабора у Конџељу, а циљ конкурса је формирање свести код младих о важности поштовања традиције светосавља и опстанка на овим просторима.

Све пријаве и предлоге за доделу признања могу се послати на адресу Топличког управног округа-за Организациони одбор за обележавање Светопличког видовданског сабора 2021. године, Таткова бр.2, 18400 Прокупље.

Иначе, у знак сећања на Косовски бој, погибију кнеза Лазара и осталих косовских јунака на Видовдан, 28. јуна у манастиру светих архангела Михаила и Гаврила у Конџељу код Прокупља у организацији Топличког округа ове године ће се 19. пут одржати Светоплички (Видовдански) сабор.

Током манифестације додељују се награде најзаслужнијим Топличанима који су својим стваралаштвом и достигнућима у свим друштвеним областима дали допринос афирмацији овог дела југа Србије, а престижна видовданска признања која додељује Топлички управни округ носе имена славних српских косовских јунака.

 


#   Прокупље   Топлички округ   Конџељ   Топлица река   основци   књижевност   Видовдански сабор   Литерарни конкурс
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима