Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Три кандидата за директора Симфонијског оркестра

rssBookmark and Share

10.03.2017. Народне новине, Јужна Србија Инфо

На конкурс за директора Нишког симфонијског оркестра јавило се шест кандидата, а Управни одбор ове установе, на основу прегледане документације закључио је да услове конкурса испуњава троје кандидата.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Кандидати су Тања Минчић, бивша директорка Нишког симфонијског оркестра, Весна Братић, актуелна директорка, и Светозар Везенковић, уредник Музичког програма Нишког културног центра, каже за Народне новине Љиљана Берић, председница Управног одбора ове установе.

На конкурс се су јавили и диригент Зоран Андрић, музиколог Небојша Тодоровић и Сузана Петровић, професор музичког и диригент хора “Грација”, али они, према речима Берићеве, нису доставили потпуну документацију.

Са кандидатима који испуњавају услове конкурса, Управни одбор јуче је у преподневним сатима обавио разговоре о њиховим плановим и програмима за рад установе у будућем периоду.

“Законски рок за спровођење процедуре је месец дана, али будући да је конкурс спроведен, разговор обављен, утврђено који кандидати испуњавају услов и обављени разговори са њима, нема разлог да чекамо са достављањем листе Одбору за именовања”, каже Љиљана Берић.

По новом Закону, Управни одбор установе доставља Одбору за именовања листу, која није ранг листа, већ листа кандидата који испуњавају услове, а одабир врши одбор за именовања Града Ниша.

Занимљиво је да је Светозар Везенковић конкурисао и за место директора Нишког културног центра. Од пријављених кандидата за првог човека НКЦ-а услове, како су јуче писале “Народне”, испуњавају и актуелна директорка Бојана Симовић и некадашњи директор ове установе Срђан Савић.

 А. Г.


#     Симфонијски оркестар   Срђан Савић   конкурс   Зоран Андрић   Народне новине   Весна Братић   Бојана Симовић   Управни одбор   Сузана Петровић   Љиљана Берић   Тања Минчић   Светозар Везенковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима