Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tri kandidata za direktora Simfonijskog orkestra

rssBookmark and Share

10.03.2017. Narodne novine, Južna Srbija Info

Na konkurs za direktora Niškog simfonijskog orkestra javilo se šest kandidata, a Upravni odbor ove ustanove, na osnovu pregledane dokumentacije zaključio je da uslove konkursa ispunjava troje kandidata.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Kandidati su Tanja Minčić, bivša direktorka Niškog simfonijskog orkestra, Vesna Bratić, aktuelna direktorka, i Svetozar Vezenković, urednik Muzičkog programa Niškog kulturnog centra, kaže za Narodne novine Ljiljana Berić, predsednica Upravnog odbora ove ustanove.

Na konkurs se su javili i dirigent Zoran Andrić, muzikolog Nebojša Todorović i Suzana Petrović, profesor muzičkog i dirigent hora “Gracija”, ali oni, prema rečima Berićeve, nisu dostavili potpunu dokumentaciju.

Sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa, Upravni odbor juče je u prepodnevnim satima obavio razgovore o njihovim planovim i programima za rad ustanove u budućem periodu.

“Zakonski rok za sprovođenje procedure je mesec dana, ali budući da je konkurs sproveden, razgovor obavljen, utvrđeno koji kandidati ispunjavaju uslov i obavljeni razgovori sa njima, nema razlog da čekamo sa dostavljanjem liste Odboru za imenovanja”, kaže Ljiljana Berić.

Po novom Zakonu, Upravni odbor ustanove dostavlja Odboru za imenovanja listu, koja nije rang lista, već lista kandidata koji ispunjavaju uslove, a odabir vrši odbor za imenovanja Grada Niša.

Zanimljivo je da je Svetozar Vezenković konkurisao i za mesto direktora Niškog kulturnog centra. Od prijavljenih kandidata za prvog čoveka NKC-a uslove, kako su juče pisale “Narodne”, ispunjavaju i aktuelna direktorka Bojana Simović i nekadašnji direktor ove ustanove Srđan Savić.

 A. G.


#     Simfonijski orkestar   Srđan Savić   konkurs   Zoran Andrić   Narodne novine   Vesna Bratić   Bojana Simović   Upravni odbor   Suzana Petrović   Ljiljana Berić   Tanja Minčić   Svetozar Vezenković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima