Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Прокупљу ускоро премијера стиховане драме „Јесен има браон очи“

rssBookmark and Share

Прокупље 28.10.2022. Јужна Србија Инфо

Књижевна омладина Прокупље, у складу са бојама актуелног годишњег доба, али и љубави према јесени, припрема стиховану драму, под називом „Јесен има браон очи“.

У Прокупљу ускоро премијера стиховане драме „Јесен има браон очи“

-Овакав програм припремамо по први пут. Чланови Књижевне омладине су пре свега добра деца, али и одлични ђаци, а љубав према поезији и глуми показују свакодневно на радионицама, које организујемо скоро сваки дан. Њихову жељу и прилику да се опробају и у глуми испунила сам, тако што ће учествовати у овој романтичној, стихованој драми, рекла је председник Књижевне омладине Прокупља Ивана Ђурковић.

У драми „Јесен има браон очи“, која је планирана за 10. новембар, учествоваће 10 девојчица и један дечак, који су на радионицама сами писали текстове. Реч је деци предшколског узраста и ученицима првог и трећег разреда.

-Помагала сам им онолико колико треба, али су генерално они ти који су створили ову стиховану драму. Осмислили смо заједно да у њој имамо и музику, односно да је започнемо и завршимо уз виолину, са композицијама које ће извести ученици Музичке школе „Корнелије Станковић“.

Стихована драма „Јесен има браон очи“ говори о сусрету једног дечака са много девојчица, које уствари представљају различите јесени. Он је, као главни лик тражио да дођу две јесени, али су се појавиле све. Тада настаје заплет, који дечак покушава да реши бројним питањима. Свакој од њих поставља питања о томе какве су, које су градове обишле, шта су виделе, које су то боје које су у овом, за неке најлепшем годишњем добу, виделе.

-Поставља им и оно најважније питање, а то је зашто јесен има браон очи, јесу ли оне топле и колико. Да ли су за све исте и коме су наклоњеније, да ли одраслима или деци. О свему томе моћи ћете да сазнате уколико дођете и заједно са нама поделите радост дечијег стварања. О времену када ће се и где одиграти ова наша романтична стихована драма, благовремено ћемо вас обавестити, истакла је Ђурковић.

Она је нагласила да деца користе све погодности овог годишњег доба, које нам ових дана дарује пријатне температуре, те своје пробе одржавају у дворишту цркве „Светог Прокопија“.

-Ту већ имамо публику, која је одушевљена децом. Већ добијају лепе коментаре, да добро глуме и лепо говоре стихове. Практикујемо да после пробе, пола сата пред одлазак у школу одморе мисли и необавезно се играју, јер и то је врло битно за њихово правилно одрастање, подвукла је председник Књижевне омладине Прокупља Ивана Ђурковић.

Овај пројекат су, како кажу, планирали премијерно да изведу за овогодишњу „Дечију недељу“, али су га због бројних дешавања и обавеза, одложили за 10. новембар. У програму „Дечије недеље“ публици су се представили колажним програмом, којим су показали да подједнако добро умеју да раде многе креативне и маштовите ставри, за које је истичу, потребна само воља, љубав и добра организација времена.


#   Прокупље   ученици   омладина   поезија   књижевност   драма   Корнелије Станковић МШ   стиховна драма   Књижевна омладина
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима