Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

И у Прокупљу отказани "Дани вишње" због незадовољства произвођача

rssBookmark and Share

Прокупље 02.07.2018. Јужна Србија Инфо

Због изузетно лоше ситуације у вези са откупом овогодишњег рода вишње Општина Прокупље, у знак солидарности и подршке пољопривреним произвођачима а и у знак протеста према понашању откупљивача, одустаје од организације дела програма манифестације Дани вишње и 13. Топличког сабора вишњара који се односи на културно–уметнички програм и саборовање, која је требала да се одржи 6. јула у Великој Плани.

И у Прокупљу отказани "Дани вишње" због незадовољства произвођача

Стање на терену је крајње неповољно  поготово у делу који се односи на откуп и пласман вишње јер је овогодишња цена веома ниска и креће се од 25 до 50 динара за килограм. Оно што још више забрињава је динамика и ток бербе јер је према проценама стручних служби обрано 60 до 70 посто гајене површине. Посебно је забрињавајућа ситуација у подјастребачким селима где је обрано само око 50 одсто рода.

Општина Прокупље због великог и оправданог незадовољства пољопривредника и у знак протеста према процесу откупа, који доводи до  богаћења појединаца на рачун великог броја произвођача, одустаје од дела манифестације. Локална самоуправа интезивно предузима мере у сарадњи са министром пољопривреде Браниславом Недимовићем у циљу решавања проблема и реализовања дугорочних мера, како би се спречило понављање овакве ситуације и да широки слој људи, који живи од свог рада не би поново дошао у незавидну ситуацију.

Коментара: 1


#   Прокупље   манифестација   вишње   локална самоуправа   Општина Прокупље   Дани вишње   откупна цена
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    milan, 03.07.2018.:
    Ovakve izjave slusamo zadnjih 20 godina, hvala Vam na slatkim obecanjima.


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима