Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кућа на селу: Информације у вези конкурса у Градској управи у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 15.07.2021. Јужна Србија Инфо

Поводом Јавног конкурса за доделу бесповратних средстава за куповину сеоских кућа са окућницом, који је расписало Министарство за бригу о селу, Град Прокупље позива све заинтересоване купце који желе да учествују у конкурсу, да се јаве Градској управи у Прокупљу ради неопходне помоћи и информација. Такође и потенцијални продавци могу понудити своје куће и оставити своје контакт податке у Градској управи.

Кућа на селу: Информације у вези конкурса у Градској управи у Прокупљу

Инструкције како да остваре право на куповину, заинтересовани купци могу добити лично у Градској управи у канцеларија бр. 31 код заменика градоначелника Дејана Тонића и у канцеларији бр. 33 код Милице Марковић, председнице Комисије за оцену и контролу реализације програма, путем телефона 027/331-071 или мејла milica.markovic@prokuplje.org.rs.

Што се тиче критеријума, који се односе на куће, неопходно је да оне испуњавају основне услове за живот и становање, као и да се налазе искључиво на селу.

У Градској управи Града Прокупља наводе, да ће испуњеност услова конкурса, утврдити Комисија за оцену и контролу реализације програма. Рок, до када сви заинтересовани могу да се јаве, траје до утрошка буџетских средстава предвиђених за ову намену, а најкасније до 1. новембра 2021. године.

Основни циљ овог програма, јесте мотивисање становништва да остане на селу и подстицање младих, да се врате кроз решавање стамбеног питања. Постоје и специфични циљеви, а тичу се смањења просечне старости становништва у селима, повећања стопе наталитета, побољшања демографске структуре и покретања и раста привредних активности на селу.


#   Прокупље   субвенције   Топлички округ   Градска управа   сеоска домаћинства   Министарство за бригу о селу
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима