Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пријава за куповину сеоских кућа у Топлици до 1. новембра

rssBookmark and Share

Прокупље 02.10.2021. Јужна Србија Инфо

Министарство за бригу о селу је 24. јуна расписало Јавни конкурс за доделу бесповратних средстава за куповину сеоских кућа са окућницом.

Пријава за куповину сеоских кућа у Топлици до 1. новембра

Конкурс траје до 1. новембра, што значи да је преостало још месец дана за пријаву заинтересованих лица за овај вид помоћи државе, чији је циљ оживљавање  села и заустављање миграције становника са сеоског подручја.

Такође, један од циљева овог пројекта је и побољшање демографске структуре, смањење просечне старости становника на селу, као и покретање и раст привредних активности на том подручју.

Бесповратна средства за куповину сеоских кућа са окућницом намењена су младим пољопривредним произвођачима, брачним паровима, ванбрачним партнерима, као и самохраним родитељима, старости до 45 година.

Понуђена сеоска кућа са окућницом треба да  испуњава основне услове за живот и становање. То значи да има све комуналне инсталације, воду, струју, канализацију, као и приступни пут до самог објекта. Такође је услов да кућа буде уписана у катастар непокретности, односно, да је озакоњена.

Максималан износ који за ту намену  додељује Министарство износи 1.200.000 динара.

Заинтересована лица за куповину и продају сеоских кућа са окућницом све неопходне информације о конкурсу могу добити сваког радног дана у згради Градске управе Прокупља од Дејана Тонића у канцеларији број 31, Душана Стојановића у канцеларији 39 и Милице Марковић у канцеларији број 33.

Коментара: 0


#   Прокупље   Топлички округ   конкурс   сеоска домаћинства   Министарство за бригу о селу
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима