Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prijava za kupovinu seoskih kuća u Toplici do 1. novembra

rssBookmark and Share

Prokuplje 02.10.2021. Južna Srbija Info

Ministarstvo za brigu o selu je 24. juna raspisalo Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

Prijava za kupovinu seoskih kuća u Toplici do 1. novembra

Konkurs traje do 1. novembra, što znači da je preostalo još mesec dana za prijavu zainteresovanih lica za ovaj vid pomoći države, čiji je cilj oživljavanje  sela i zaustavljanje migracije stanovnika sa seoskog područja.

Takođe, jedan od ciljeva ovog projekta je i poboljšanje demografske strukture, smanjenje prosečne starosti stanovnika na selu, kao i pokretanje i rast privrednih aktivnosti na tom području.

Bespovratna sredstva za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom namenjena su mladim poljoprivrednim proizvođačima, bračnim parovima, vanbračnim partnerima, kao i samohranim roditeljima, starosti do 45 godina.

Ponuđena seoska kuća sa okućnicom treba da  ispunjava osnovne uslove za život i stanovanje. To znači da ima sve komunalne instalacije, vodu, struju, kanalizaciju, kao i pristupni put do samog objekta. Takođe je uslov da kuća bude upisana u katastar nepokretnosti, odnosno, da je ozakonjena.

Maksimalan iznos koji za tu namenu  dodeljuje Ministarstvo iznosi 1.200.000 dinara.

Zainteresovana lica za kupovinu i prodaju seoskih kuća sa okućnicom sve neophodne informacije o konkursu mogu dobiti svakog radnog dana u zgradi Gradske uprave Prokuplja od Dejana Tonića u kancelariji broj 31, Dušana Stojanovića u kancelariji 39 i Milice Marković u kancelariji broj 33.


#   Prokuplje   Toplički okrug   konkurs   seoska domaćinstva   Ministarstvo za brigu o selu
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima