Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kuća na selu: Informacije u vezi konkursa u Gradskoj upravi u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 15.07.2021. Južna Srbija Info

Povodom Javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, koji je raspisalo Ministarstvo za brigu o selu, Grad Prokuplje poziva sve zainteresovane kupce koji žele da učestvuju u konkursu, da se jave Gradskoj upravi u Prokuplju radi neophodne pomoći i informacija. Takođe i potencijalni prodavci mogu ponuditi svoje kuće i ostaviti svoje kontakt podatke u Gradskoj upravi.

Kuća na selu: Informacije u vezi konkursa u Gradskoj upravi u Prokuplju

Instrukcije kako da ostvare pravo na kupovinu, zainteresovani kupci mogu dobiti lično u Gradskoj upravi u kancelarija br. 31 kod zamenika gradonačelnika Dejana Tonića i u kancelariji br. 33 kod Milice Marković, predsednice Komisije za ocenu i kontrolu realizacije programa, putem telefona 027/331-071 ili mejla milica.markovic@prokuplje.org.rs.

Što se tiče kriterijuma, koji se odnose na kuće, neophodno je da one ispunjavaju osnovne uslove za život i stanovanje, kao i da se nalaze isključivo na selu.

U Gradskoj upravi Grada Prokuplja navode, da će ispunjenost uslova konkursa, utvrditi Komisija za ocenu i kontrolu realizacije programa. Rok, do kada svi zainteresovani mogu da se jave, traje do utroška budžetskih sredstava predviđenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra 2021. godine.

Osnovni cilj ovog programa, jeste motivisanje stanovništva da ostane na selu i podsticanje mladih, da se vrate kroz rešavanje stambenog pitanja. Postoje i specifični ciljevi, a tiču se smanjenja prosečne starosti stanovništva u selima, povećanja stope nataliteta, poboljšanja demografske strukture i pokretanja i rasta privrednih aktivnosti na selu.


#   Prokuplje   subvencije   Toplički okrug   Gradska uprava   seoska domaćinstva   Ministarstvo za brigu o selu
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima