Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Маскирани починици са капуљачама, ноћу уништавају соларно дрвеће, апел грађанима да чувају имовину

rssBookmark and Share

Ниш 12.09.2018. Јужна Србија Инфо

Поводом све учесталијег уништавања соларног дрвета које је на 15 локација поставила Градска општина Медијана, од чега је тек половина у функцији, медијима је упућено саопштење.

Маскирани починици са капуљачама, ноћу уништавају соларно дрвеће, апел грађанима да чувају имовину

Саопштење...

Прегледом материјала са камера постављених на соларном дрвећу од стране систем администратора у ГО Медијана Стефана Митића и лица задуженог за камере Светислава Пантића, установљено је да починиоци углавном ноћу уништавају соларно дрвеће, да су маскирани и да носе капуљаче.

Због тога је немогуће утврдити њихов идентитет. Такође, лако је прићи месту које је недоступно камерама и исећи каблове. Камере снимају искључиво соларно дрво, а како она сама производе струју, значи не троше електричну енергију већ су самоодржива.

Дакле, не стварају никакве додатне трошкове. Камере због тога не могу да буду високих капацитета, јер то захтева струју од 220в. 

С друге стране, соларно дрво служи да би га људи користили за своје потребе, потпуно бесплатно, а не да се издвајају средства за његово чување, снимање и репарацију услед намерног кидања и демолирања. Камере покривају пулт и клупицу соларног дрвета.

Комунални инспектори ГО Медијана редовно контролишу исправност соларних станица и присутво свих пуњача, односно прикључака за пуњење мобилних телефона.

Систем администрација у ГО Медијана у координацији са произвођачем врши надзор и отклања оштећења.

Полиција је редовно обавештавана о уништавању на више локација, председник општине је у више наврата контактирао усменим путем надлежне и тражио да се соларно дрвеће редовно обилази.  

Једино решење је да се камере са соларног дрвета упаре са камерама које већ постоје на објектима у непосредној близини како би што већи угао снимања био обухваћен њима.   

Напомињемо, вредност једног соларног дрвета приближна је једном мало скупљем мобилном телефону.

Још једном апелујемо на наше суграђане да не уништавају своју имовину, И имовину Града Ниша. Постављањем соларног дрвета на висе локација, Ниш је добио изглед метрополе Несхватљиво је да се појединци у овом граду према јавној имовини односе са толико неодговорности и уништавају опште добро. Грађани Ниша треба да буду поносни на соларно дрвеће, јер је Ниш једини град у Србији који их има у толиком броју. Грађани су ти који треба да их чувају, а не полиција.

Примера ради на београдском аеродрому постоје две соларне станице и то нису стварно соларне већ троше струју и функционишу већ две године. Нико их не уништава.

 - Соларно дрвеће не треба да буде клопка за лопове, већ треба да служи општем добру, што и јесте, кажу у ГО Медијана.

Коментара: 0


#   Ниш   Медијана градска општина   председник општине   разбојништво   комунална полиција   Соларно дрво
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима