Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од 1. јула нова услуга МУП-а - достављање возачке дозволе на кућну адресу

rssBookmark and Share

Ниш 02.07.2019. Јужна Србија Инфо

Грађани се од 1. јула, могу на шалтерима полицијских станица ПУ Ниш, приликом подношења захтева, изјаснити да ли желе да им се возачка дозвола достави на кућну адресу.

Од 1. јула нова услуга МУП-а - достављање возачке дозволе на кућну адресу

Наиме, Правилником о изменама и допунама Правилника о возачким дозволама, који почиње да се примењује oд, 1. јула 2019. године, створени су правни услови да се возачке дозволе могу достављати на адресу пребивалишта грађана.

Након што се грађанин, који подноси захтев за издавање возачке дозволе,  определи да му се иста достави на адресу пребивалишта, уручење издатог документа на адресу врши ЈП „Пошта Србије“, а грађанин поменутом предузећу плаћа трошкове доставе у износу од 117 динара приликом уручења.

Грађанин је у обавези да након преузимања нове возачке дозволе, уништи претходну, док ће неуручене возачке дозволе ЈП „Пошта Србије“ достављати организационој јединици МУП-а, односно полицијској станици или управи територијално надлежној по пребивалишту грађанина, где ће потом моћи да се преузме.

Да подсетимо, потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић најавио је почетком године увођење ове нове услуге МУП-а.

Услуга се идноси на територију целе Србије.

Коментара: 0


#   Ниш   МУП РС   Небојша Стефановић   ПУ Ниш   ЈП Пошта Србије   возачке дозволе   достава
@nesastefanovic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима