Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Od 1. jula nova usluga MUP-a - dostavljanje vozačke dozvole na kućnu adresu

rssBookmark and Share

Niš 02.07.2019. Južna Srbija Info

Građani se od 1. jula, mogu na šalterima policijskih stanica PU Niš, prilikom podnošenja zahteva, izjasniti da li žele da im se vozačka dozvola dostavi na kućnu adresu.

Od 1. jula nova usluga MUP-a - dostavljanje vozačke dozvole na kućnu adresu

Naime, Pravilnikom o izmenama i dopunama Pravilnika o vozačkim dozvolama, koji počinje da se primenjuje od, 1. jula 2019. godine, stvoreni su pravni uslovi da se vozačke dozvole mogu dostavljati na adresu prebivališta građana.

Nakon što se građanin, koji podnosi zahtev za izdavanje vozačke dozvole,  opredeli da mu se ista dostavi na adresu prebivališta, uručenje izdatog dokumenta na adresu vrši JP „Pošta Srbije“, a građanin pomenutom preduzeću plaća troškove dostave u iznosu od 117 dinara prilikom uručenja.

Građanin je u obavezi da nakon preuzimanja nove vozačke dozvole, uništi prethodnu, dok će neuručene vozačke dozvole JP „Pošta Srbije“ dostavljati organizacionoj jedinici MUP-a, odnosno policijskoj stanici ili upravi teritorijalno nadležnoj po prebivalištu građanina, gde će potom moći da se preuzme.

Da podsetimo, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović najavio je početkom godine uvođenje ove nove usluge MUP-a.

Usluga se idnosi na teritoriju cele Srbije.

Komentara: 0


#   Niš   MUP RS   Nebojša Stefanović   PU Niš   JP Pošta Srbije   vozačke dozvole   dostava
@nesastefanovic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima