Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прво искуство на новој деоници ауто-пута у Грделици (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

Грделица 19.05.2019. РТС, Јужна Србија Инфо

Коридор 10 од Хоргоша до Прешева је завршен. Новом деоницом кроз Грделичку клисуру синоћ су прошли први аутомобили. Јутрос је екипа РТС-а проверавала како се одвија саобраћај том деоницом.

Фото: РТС
Фото: РТС

Брже и безбедније, за двадесетак минута, пролази се новоотвореном трасом Коридора 10 кроз Грделичку клисуру.

Гужве, колоне возила и застоји на магистралном путу сада су прошлост за домаће и стране путнике. Током летње сезоне, претходних година, ту је пролазило више од четири милиона путника у оба правца, сада се очекује знатно више.

"Идемо до Грчке до Атине из Пољске", кажу путници који додају да су прошли новим ауто-путем и да се иде брже и безбедније.

"Ауто-пут је прелеп, петље, тунели, мостови направљени су по стандардима", истичу путници.

Брзина кретања на новој деоници ауто-пута ограничена је на 100 километара на час, у тунелима на 80. Поред камиона и аутомобила, ту пролазе и бајкери.

"Много се лепо вози, избегавамо и гужве, камионе, неке тракторе, тако да је за нас прво растерећено", наводи Ненад Крстић, бајкер из Пожаревца.

Наплатне рампе на новој деоници још увек нису завршене. Како сазнајемо, путарина ће се наплаћивати од првог јула – од Дољевца до Прешева коштаће 420 динара, они који путују од Београда до Прешева путарину ће плаћати 1.430 динара.

На деоници дугој 26,3 километра саграђена су 33 моста, међу њима највећи је Врла код Владичиног Хана, два тунела – Манајле и Предејане, две петље, галерије, вијадукти и надвожњаци.

Косине ће се стабилизовати и наредних неколико месеци, али то неће утицати на саобраћај.

ВИДЕО: РТС

video...

Коментара: 0


#   ауто-пут   РТС   Грделица   коридор 10   Ненад Крстић
@rts_vesti @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима