Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prvo iskustvo na novoj deonici auto-puta u Grdelici (VIDEO)

rssBookmark and Share

Grdelica 19.05.2019. RTS, Južna Srbija Info

Koridor 10 od Horgoša do Preševa je završen. Novom deonicom kroz Grdeličku klisuru sinoć su prošli prvi automobili. Jutros je ekipa RTS-a proveravala kako se odvija saobraćaj tom deonicom.

Foto: RTS
Foto: RTS

Brže i bezbednije, za dvadesetak minuta, prolazi se novootvorenom trasom Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru.

Gužve, kolone vozila i zastoji na magistralnom putu sada su prošlost za domaće i strane putnike. Tokom letnje sezone, prethodnih godina, tu je prolazilo više od četiri miliona putnika u oba pravca, sada se očekuje znatno više.

"Idemo do Grčke do Atine iz Poljske", kažu putnici koji dodaju da su prošli novim auto-putem i da se ide brže i bezbednije.

"Auto-put je prelep, petlje, tuneli, mostovi napravljeni su po standardima", ističu putnici.

Brzina kretanja na novoj deonici auto-puta ograničena je na 100 kilometara na čas, u tunelima na 80. Pored kamiona i automobila, tu prolaze i bajkeri.

"Mnogo se lepo vozi, izbegavamo i gužve, kamione, neke traktore, tako da je za nas prvo rasterećeno", navodi Nenad Krstić, bajker iz Požarevca.

Naplatne rampe na novoj deonici još uvek nisu završene. Kako saznajemo, putarina će se naplaćivati od prvog jula – od Doljevca do Preševa koštaće 420 dinara, oni koji putuju od Beograda do Preševa putarinu će plaćati 1.430 dinara.

Na deonici dugoj 26,3 kilometra sagrađena su 33 mosta, među njima najveći je Vrla kod Vladičinog Hana, dva tunela – Manajle i Predejane, dve petlje, galerije, vijadukti i nadvožnjaci.

Kosine će se stabilizovati i narednih nekoliko meseci, ali to neće uticati na saobraćaj.

VIDEO: RTS

video...

Komentara: 0


#   auto-put   RTS   Grdelica   koridor 10   Nenad Krstić
@rts_vesti @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}