Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Топлички виноградари сутра обележавају свог заштитника

rssBookmark and Share

Прокупље 13.02.2021. Јужна Србија Инфо

У недељу, 14. фебруара у највећим прокупачким и топличким виноградима биће обележен Свети Трифун, слава виноградара. Овај велики празник обележиће се одласком у винограде, орезивањем и заливањем првих чокота, како би година била родна, плодна и пуна благостања.

Топлички виноградари сутра обележавају свог заштитника

Чланови Удружења виноградара Прокупља овај празник традиционално обележавају одласком у винограде у Соколици, недалеко од Прокупља. Заједно са члановима удружења, већ неколико година обележавању овог празника присуствују и саветодавци из прокупачке Пољопривредно стручне и саветодавне службе (ПССС).

Очекује се да овогодишњем обележавању виноградарске славе присуствују саветодавци Ивана Обрадовић и Магдалена Тодоровић, који ће виноградарима  говорити о заштити винове лозе и грожђа, унапређењу и развоју виноградарства и подстицајним средствима која се додељују од стране Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства.

Свети Трифун ће традиционално бити обележен и у највећем  прокупачком и топличком винограду “Топличким виноградима” у селу Гојиновац, који се простире на површини од близу 50 хектара.


#   Прокупље   Топлички округ   виногради   Топлички виногради   Свети Трифун   винова лоза   Удружење виноградара Прокупље
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима